In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Yes! Pizza tijdens de Detox..

Yes! Pizza tijdens de Detox..

Gisteren ontving ik een mailtje van lezer Irene Kohlen met onderstaand recept voor, jawel, detox pizza! Hiep hiep hoera! Dat klinkt toch als een enorme tegenstelling, pizza tijdens een detox programma, maar haar recept past er gewoon in. Heerlijk toch? Gauw maken zou ik zeggen! 🙂

De pizzabodem maak je van 100 gram amandelmeel (of ander glutenvrij meel), 50 gram geitenroomkaas (ik heb zachte geitenkaas genomen), 4 eieren, 1 theelepel (biologische) oregano en een snufje (himalaya) zout. Alles mengen met een garde en giet het mengsel in een ronde siliconen bakvorm. Bak circa 20 minuten in een oven van 180 graden.

Als de bodem klaar is, even laten afkoelen in de vorm, daarna met behulp van een bord omdraaien en weer in de bakvorm leggen (maar op een ovenrooster kan ook). Je kan de bodem nu beleggen.

Voor de pizzasaus snijd je een halve rode ui zeer fijn en pers je 1 teen knoflook uit. Fruit dit in kokosolie of olijfolie, voeg er 1 theelepel oregano of een andere (verse) kruid aan toe. Voeg hier 50 gram tomatenpuree aan toe met eventueel een klein beetje zout en peper en een druppel olijfolie om hem wat ‘smeerbaarder’ te maken. Deze saus verdeel je over de pizzabodem en beleg deze met bijvoorbeeld paprika, champignons, witte uienringen, andere groenten, verse kruiden en geraspte geitenkaas bijvoorbeeld. Zet hem nu nog even in de oven, hou hem in de gaten en wanneer de kaas gesmolten is, is hij klaar. Dit zal waarschijnlijk niet langer dan 10 minuten duren. Als de pizza klaar is kun je nog een klein beetje olijfolie eroverheen druppelen.

Hier nog een link naar fantastisch glutenvrij pizzadeeg, makkelijk! glutenvrij pizzadeeg

Kan dus gewoon tijdens je detox 🙂 In 28 dagen van gifbelt naar tempel

2 Responses to Yes! Pizza tijdens de Detox..