Vandaag een recept uit het Tempelkookboek. Niet moeilijk om te maken en zeker inspirerend voor nog meer variaties.
Ingrediënten
. 1 grote of twee kleinere boekweit pannenkoeken per persoon
per persoon:
. 1/2 tot 1 punt paprika, naar smaak
. Klein handje verse rucola
. Klein handje verse (rauwe) spinazie)
. 1 tot 3 groene asperges, even gestoomd
. 2 kastanje champignons (of andere paddenstoelen die je lekker vindt)
. Schapenkaas naar smaak (Manchego, Roquefort of een andere soort)
. 1 gewelde vijg, fijngesneden
. 2 of 3 fijngemaakte walnoten
. Klein beetje pijnboompitten
. Zeezout
. ½ teentje knoflook
. Versgemalen peper
. Klein scheutje balsamico azijn
. Scheutje olijfolie extra vergine
Bereiden
Maak de boekweit pannenkoekjes van boekweitmeel, geitenmelk en een ei (of ‘No Egg’ als vervanging voor ei als je hem veganistisch wilt maken). Zet ondertussen de oven op 180 graden om voor te verwarmen.
Meng de punt paprika met wat peper, zout, knoflook en wat balsamico azijn. Rooster deze vervolgens in de oven gedurende 15 a 20 minuten. Wanneer hij klaar is, schil de paprika en snijd hem in dunne reepjes.
Prepareer de groenten en zet de kaas en nootjes klaar. Bak de champignons even in een pannetje, eventueel met wat knoflook en zout en peper.
Meng alles door elkaar en rol dit stevig op in de pannenkoek. Snijd deze schuin door en serveer.
Tips
. Ideaal als lunch (voor mee naar je werk bijvoorbeeld).
. Rooster meerdere paprika’s in de oven, wat je niet gebruikt kun je altijd bewaren voor andere gerechten.