arrow_drop_up arrow_drop_down

Fantastisch. Een van mijn persoonlijke favorieten! Wanneer ik vrienden te eten heb, maak ik heel vaak deze hapjes die elke keer weer met verbazing worden ontvangen. Ze kunnen bijna niet geloven dat het hoort bij mijn detox-programma, want nog steeds denken mensen dat je dan vooral geen lekkere dingen meer eet. Ik hoop dat dit voor jou ook iets wordt dat je met veel plezier bereidt en eet.

• 2 blikjes tonijn in water (bij voorkeur van het merk ‘Fish Tales’, eerlijk gevangen vis en heerlijk!)
• 2 theelepels komijnpoeder (niet afgestreken)
• versgemalen zwarte peper naar smaak
• 1 klein rood uitje, heel fijngesneden
• 2 theelepels kappertjes
• een stuk (circa 5 cm) komkommer, in kleine blokjes gesneden
• sap van 1/2 citroen
• 1/2 teentje knoflook, ofwel heel fijngesneden of geperst (of een hele teen knoflook,
als je daarvan houdt)
• dille (vers: 2 ‘grote’ takjes of gedroogd: 2 theelepels)
• 1 krop ijsbergsla, botersla, of romaine sla
• lange cocktailprikkers

Laat de blikjes tonijn uitlekken en schep de inhoud in een schaal. Strooi hier flink wat komijnpoeder (zo ongeveer 2 à 3 theelepels, niet afgestreken) over en maal er naar smaak zwarte peper over. Voeg nu alle andere ingrediënten toe, behalve de sla en de cocktailprikkers natuurlijk. Zorgvuldig door elkaar mengen. Dek de schaal af en laat dit even intrekken (een halfuurtje in de koelkast bijvoorbeeld). Haal ondertussen wat grote, stevige slabladeren van de krop af en was deze. Schud ze goed droog. Haal na een halfuurtje de tonijnmix uit de koelkast, proef deze om te kijken of je hem lekker genoeg vindt, voeg er anders nog wat gemalen peper door. Schep nu wat van de tonijnmix in een slablad en rol of vouw dit op, zodat je een klein pakketje krijgt. Steek er een cocktailprikker door en het is klaar om op te dienen. Of om mee te nemen natuurlijk.

Uit het geweldige In 28 dagen van gifbelt naar tempel, new and improved 🙂

Over de schrijver
Jacqueline (Haarlem, 1974) wist al vroeg dat schrijven een van haar grote passies was. Op 10-10-2010 verscheen haar eerste boek, getiteld 'In 28 dagen van gifbelt naar tempel'' en is ondertussen een Nederlandse bestseller. Hierna volgden meerdere boeken over voeding, kookboeken en het boek 'Het Relax Dieet' , over de relatie tussen stress en gewicht. Eind 2018 verscheen het boek (ook een bestseller) 'Ontwijnen'. Samen met dit boek lanceerde zij online programma's waarin ze met een team tot op heden ruim 700 mensen heeft begeleid bij een alcoholvrij leven. Jacqueline's missie is het creëren van meer bewustzijn over voeding, gezondheid, de relatie tussen stress en gezondheid en de fantastische voordelen van een alcoholvrij bestaan. Naast informatie over haar boeken vindt je op deze site ook haar favoriete producten gerelateerd aan gezonde voeding, detox en Ontwijnen. Ook kun je haar nieuwste blogs, vlogs en media optredens hier terugvinden.
Reactie plaatsen