arrow_drop_up arrow_drop_down
29 maart 2017 

Heerlijke salade - tonijn en fagioli (bonen)

Mijn moeder maakt al jaren dezelfde sla. Kleine stukjes ijsbergsla, een fijngesneden gewone ui, twee tomaten in blokjes en dan de dressing.. Eerst kwam die uit een fles of uit een zakje maar tegenwoordig wil ze dat ik wat maak. Mijn vader werkt de sla altijd zo snel mogelijk naar binnen, met lange tanden en het liefst nog mayonnaise of ketchup erop. Geen succes dus! Maar dit heilige recept, wat in 54 jaar huwelijk nog niet veranderd is, zal niet verdwijnen. Het is een noodzakelijk kwaad en geen heerlijk onderdeel van de maaltijd. Hopelijk is dit recept dit wel! En aangezien we nog lang niet genoeg groenten en fruit eten is dit een ge-wel-di-ge aanvulling.

Komt ‘ie! Het is helemaal afhankelijk van de behoeften van de eters en of je dit als voor- of bijgerecht eet voor hoeveel personen het is. Als voorgerecht is het voor 2 personen prima.

Ingrediënten

  • 400 gram bonen uit blik (uitgelekt), kies wat je lekker vind of meng borlotti, cannelini, kikkererwten, kidneybonen, ook nog leuk qua kleur
  • 1 blikje tonijn (kies lijn gevangen van Fish Tales) in olie
  • 1/2 rode ui, in héél dunne ringen gesneden
  • 1 eetlepel witte wijn azijn of andere naar smaak
  • het sap van een halve citroen
  • 1 teen knoflook, héél fijn gesneden of geperst
  • 2 goede tomaten (bijvoorbeeld coeur de boeuf), dun gesneden of kleine blokjes
  • klein handje platte peterselie, grof gesneden
  • Keltisch zeezout en versgemalen peper

 

Bereiden

Meng alles door elkaar behalve de zout en peper. Proef en breng dan op smaak met het zout en peper.

 

Dit gerecht komt uit een van mijn favoriete recepten boeken the fast diet recipebook

 

Over de schrijver
Jacqueline (Haarlem, 1974) wist al vroeg dat schrijven een van haar grote passies was. Op 10-10-2010 verscheen haar eerste boek, getiteld 'In 28 dagen van gifbelt naar tempel'' en is ondertussen een Nederlandse bestseller. Hierna volgden meerdere boeken over voeding, kookboeken en het boek 'Het Relax Dieet' , over de relatie tussen stress en gewicht. Eind 2018 verscheen het boek (ook een bestseller) 'Ontwijnen'. Samen met dit boek lanceerde zij online programma's waarin ze met een team tot op heden ruim 700 mensen heeft begeleid bij een alcoholvrij leven. Jacqueline's missie is het creëren van meer bewustzijn over voeding, gezondheid, de relatie tussen stress en gezondheid en de fantastische voordelen van een alcoholvrij bestaan. Naast informatie over haar boeken vindt je op deze site ook haar favoriete producten gerelateerd aan gezonde voeding, detox en Ontwijnen. Ook kun je haar nieuwste blogs, vlogs en media optredens hier terugvinden.
Reactie plaatsen