Mijn moeder maakt al jaren dezelfde sla. Kleine stukjes ijsbergsla, een fijngesneden gewone ui, twee tomaten in blokjes en dan de dressing.. Eerst kwam die uit een fles of uit een zakje maar tegenwoordig wil ze dat ik wat maak. Mijn vader werkt de sla altijd zo snel mogelijk naar binnen, met lange tanden en het liefst nog mayonnaise of ketchup erop. Geen succes dus! Maar dit heilige recept, wat in 54 jaar huwelijk nog niet veranderd is, zal niet verdwijnen. Het is een noodzakelijk kwaad en geen heerlijk onderdeel van de maaltijd. Hopelijk is dit recept dit wel! En aangezien we nog lang niet genoeg groenten en fruit eten is dit een ge-wel-di-ge aanvulling.
Komt ‘ie! Het is helemaal afhankelijk van de behoeften van de eters en of je dit als voor- of bijgerecht eet voor hoeveel personen het is. Als voorgerecht is het voor 2 personen prima.
Ingrediënten
- 400 gram bonen uit blik (uitgelekt), kies wat je lekker vind of meng borlotti, cannelini, kikkererwten, kidneybonen, ook nog leuk qua kleur
- 1 blikje tonijn (kies lijn gevangen van Fish Tales) in olie
- 1/2 rode ui, in héél dunne ringen gesneden
- 1 eetlepel witte wijn azijn of andere naar smaak
- het sap van een halve citroen
- 1 teen knoflook, héél fijn gesneden of geperst
- 2 goede tomaten (bijvoorbeeld coeur de boeuf), dun gesneden of kleine blokjes
- klein handje platte peterselie, grof gesneden
- Keltisch zeezout en versgemalen peper
Bereiden
Meng alles door elkaar behalve de zout en peper. Proef en breng dan op smaak met het zout en peper.
Dit gerecht komt uit een van mijn favoriete recepten boeken the fast diet recipebook