In 28 dagen van gifbelt naar tempel

FAQ

Dit programma gaat over beter eten, variatie en bewust kiezen. Het is geen dieet, er zijn geen vastgestelde porties en je kunt zelf kiezen wat je eet en drinkt. Het is ontzettend belangrijk om tijdens borstvoeding en/of zwangerschap altijd genoeg en heel goed eet en drinkt. Dus je kunt het programma volgen maar altijd wanneer je heel goed varieert, altijd je cravings volgt en altijd luistert naar je lichaam wanneer je je niet goed voelt. Laat je eventueel adviseren en/of begeleiden door een opgeleid natuurvoedings adviseur.

Nee, helaas niet voor de sappen die in het boek staan. Met een blender wordt het een dikke pap. Er gaan vezels verloren bij het ‘juicen’ en er blijft een hoop pulp over bij het gebruik. De fruitpulp kan overigens gemengd worden door de yoghurt of los gegeten. De groenten pulp kan ook gebruikt worden in soepen of sauzen.

De reden waarom het sap zo gezond is, is omdat vezels de opname van nutriënten vertragen. Wanneer er geen vezels aanwezig zijn kunnen de voedingsstoffen direct in de bloedbaan worden opgenomen. Dus dat is een erg prettig voordeel. Ook is het goed te drinken, dit in tegenstelling tot wanneer u groenten en fruit in een blender pureert. Lees hier meer over de verschillen en de diverse voor- en nadelen.

Op de facebook pagina worden veel recepten uitgewisseld, ook zullen er regelmatig nieuwe recepten op deze site verschijnen. Kijk op de Facebook pagina en uiteraard ook in Jacqueline’s tweede boek ‘Het tempelkookboek’.

Koemelkproducten zijn niet zo best voor een mens. Wij zeggen altijd; melk is borstvoeding voor kalveren, niet voor mensen. Ruim 70% van de bevolking heeft een lichte tot zware intolerantie voor koemelk en -producten. Het werkt stimulerend op de slijmvliezen en is ook slecht voor onze spijsvertering. Bovendien zorgt het ook nog eens voor verzwakking van de botstructuur omdat er voor de vertering ervan magnesium wordt onttrokken aan de botten. Een apart gegeven is dat in Nederland en Denemarken het meeste zuivel wordt gedronken en dat wij het grootste aantal mensen hebben met botontkalking. In landen waar geen koemelkzuivel wordt gebruikt komt dit zelfs niet tot nauwelijks voor!

Nu raad ik tijdens het detoxprogramma wel zuivel van geit en schaap aan. Wanneer er geen vlees wordt gegeten ontstaat er bij veel mensen al snel een vitamine B12 tekort. Zuivel van (met name) geit en schaap (overigens veel makkelijker te verteren en de vitamines en mineralen veel makkelijker opneembaar) is een erg goede bron van deze belangrijke vitamines. Daarnaast is er nog een reden waarom ik het in mijn programma heb, het is een erg goede smaakmaker en voor de Nederlander is helemaal stoppen met zuivel vaak een brug te ver. Dit is een tussenstap.

Er zijn in Nederland, België, op Curacao en in Spanje diverse Detox Coaches werkzaam, je kunt ze hier vinden: Voor uitgebreide en geavanceerde voedingsadviezen raad ik je graag een van Detox Coaches aan. Overigens staan ze er nog niet helemaal op, mail mij op info@detoxcoach.nl mocht je er bij jou in de buurt niet een kunnen vinden.

Op deze pagina. Ik neem ze zelf met troebele appelsap, met water is natuurlijk het beste. Je kunt ook voor capsules kiezen, hou er rekening mee dat je er dan veel moet innemen. Lees meer over psyllium hier

Bij een goede drogist of via een natuurgeneeskundig arts/therapeut. Zorg dat je een fatsoenlijk opgeleide adviseur vind, aangesloten bij een beroepsvereniging. Je kunt ervan uitgaan dat een goede drogist die een groot scala aan wat duurdere merken verkoopt (zoals Solgar, New Care, Orthica e.d.) goed getraind en opgeleid is. Vraag altijd advies voor je wat koopt en neemt.

Load More