In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Zelfgemaakte halfgedroogde tomaatjes

Zelfgemaakte halfgedroogde tomaatjes

We hebben natuurlijk eerder deze week zo lekker zelf mayonaise gemaakt, deze keer halfgedroogde tomaatjes! Stelt niets voor om te maken en is meestal veel lekkerder omdat je zelf kunt bepalen hoe sterk de ‘marinade’ is. Dit recept komt uit het Tempelkookboek.

Nodig

– een bakje cherrytomaatjes
– olijfolie extra vergine
– 3 a 4 flinke eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden (o.a. rozemarijn, tijm, marjolein, oregano)
– 1/2 tot 1 teentje knoflook

Bereiden

Zet de oven aan en laat deze voorverwarmen op 100-110 graden Celcius. Snijd de inhoud van een bakje tomaatjes doormidden. Maak in een schaaltje een mengsel van een paar flinke scheuten olijfolie, Italiaanse kruiden en de knoflook. Roer dit goed door elkaar en giet dit over de tomaatjes. Meng door elkaar. Verdeel de tomaatjes over
een bakplaat met het snijvlak naar boven. Je kunt nu wat Himalaya zout over de tomaatjes strooien of malen. Zet de bakplaat voorzichtig in de oven en laat de tomaatjes er zo’n twee uur in staan.

Sorry, comments are closed for this post.