In 28 dagen van gifbelt naar tempel
zelf maken: glutenvrije crackers

zelf maken: glutenvrije crackers

Nog wat leuks voor het weekend; zelf glutenvrije crackers maken! Voor wie aan het detoxen is, is dit een uitkomst maar uiteraard ook voor wie sowieso gluten wil vermijden. Geniet ervan!


Ingrediënten:

• 70 gram lijnzaad
• 70 gram sesamzaad
• 60 gram zonnebloempitten
• 240 ml water
• olie of boter
• optioneel: kruiden, als je gekruide crackers wilt (ik heb oregano en chilivlokken gebruikt)
* eventueel kun je de sesamzaad of zonnebloempitten deels vervangen met pompoenpitten als je dit hebt. Houd de lijnzaad wel op 70 gram, dit omdat de lijnzaad als bindmiddel werkt en zorgt dat alles aan elkaar blijft zitten.

Bereiden:

Verwarm je oven voor op 175 graden Celcius.

Voeg alle pitten en zaden bij elkaar in een kom.
Doe daar vervolgens de kruiden bij als je dat lekker vindt.
Kopje water toevoegen en voor 15 minuten laten staan zodat het goed kan indikken.

Plaats wat bakpapier op de ovenplaat, bestrijk deze met wat olie of boter. Als het mengsel wat is ingedikt kun je het verplaatsen naar de bakplaat.

Strijk het geheel uit met de bolle kant van een lepel. Zorg ervoor dat het overal ongeveer dezelfde dikte heeft. Dit gaat 30 minuten in de oven.

Pak een pizza snijder en snijd de crackers in stukjes. Zo groot als je zelf wilt. Draai vervolgens je crackers een voor een om zodat de andere kant ook mooi knapperig kan worden. Zet dit vervolgens weer in de oven voor 30 minuten.

Eenmaal uit de oven even laten afkoelen. En je crackers zijn klaar, heerlijk knapperig!

Bestel hier direct mijn boeken, meestal morgen in huis!

In 28 dagen van gifbelt naar tempel – midprice editie

Tempelkookboek,

Geniet ervan..?,

Van gifbelt naar tempel – Kinderen

Tempelkookboek – Kinderen

Sorry, comments are closed for this post.