In 28 dagen van gifbelt naar tempel

Ronde rijst met makreel, dille, olijfolie en …

Ronde rijst met makreel, dille, olijfolie en …

Heerlijke lunch, of diner natuurlijk, en een top manier om extra vette vis binnen te krijgen. Goed voor je en iets wat we toch vaak vergeten of gewoon niet doen. En het is zo lekker. Hier dus het receptje van de lunch die ik net weer voor mezelf heb gemaakt.

Nog meer van dit soort top salades en ideeën in In 28 dagen van gifbelt naar tempel en natuurlijk het Tempelkookboek

Nodig

– 75 gram rijst per persoon (ronde zilvervliesrijst)
– 1 gerookte makreelfilet, in stukjes
– 1/4 komkommer, in stukjes gesneden
– eventueel 1 bosuitje, helemaal opgesneden in schuine stukjes
– een paar scheuten mooie olijfolie extra vierge
– 1/4 tot 1/2 uitgeknepen citroen
– versgemalen zwarte peper naar smaak
– eventueel wat stukjes avocado
– verse dille, paar takjes geknipt

Bereiden

Kook de rijst ongeveer 35 tot 40 minuten en laat een beetje afkoelen. Meng alle ingrediënten erdoor en maak af met de olijfolie en de citroen. Makkelijk en heerlijk! Ik vind het ook lekker met verse koriander maar ik heb gemerkt dat je dat óf heerlijk vindt of verschrikkelijk.. 🙂

Sorry, comments are closed for this post.