In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Wat te doen na het december vreet-festijn?

Wat te doen na het december vreet-festijn?

It’s the most wonderful time of the year.. Dat is het natuurlijk ook, gezelligheid met vrienden en familie. Niemand die je vreemd aankijkt wanneer je (nóg) een glaasje rood inschenkt nadat de kaarsen aangestoken zijn en je (om 13 uur ’s middags) onder een dekentje op de bank lekker een film gaat kijken. December is voor veel mensen een tijd van ‘cocoonen’, lekker bij elkaar zijn en vooral de warmte opzoeken.

In het leven draait het allemaal om balans. Wanneer je die hebt gevonden voelt dat goed. Yin en yang, het een bestaat niet zonder het ander. Extremisme op welke manier dan ook is naar mijn idee uiteindelijk voor niemand gezond. En los daarvan wordt je er ook niet blij van, het levert stress op en er is niets zo slecht als stress.

Dus ik zou haast zeggen, duik in die december maand, met alles erop en eraan. Ik zou je wel aanraden om zoveel mogelijk zelf te maken, te weten wat er in de producten zit die je koopt en bewust vlees en vis te kopen. Al doe je het niet voor de dieren en het milieu, doe het dan voor jezelf. Goed voedsel en vlees en vis (en eieren!) van biologische kwaliteit en op bewuste en fatsoenlijke manier gevangen is echt serieus lekkerder. Echt.

Nadat je kater is vertrokken, vermoedelijk op 2 januari, is het misschien een idee om de boel eens even op te ruimen. En ja, dan bedoel ik ook je keukenkastjes, de koelkast en je boodschappenlijstje. Ook hier geldt weer, ga niet alleen op sappen leven of depressief (januari is al zo ongezellig vind ik) op de bank zitten met een schaal met wortels en bleekselderij maar geniet (net als in december) van heerlijk eten maar dan net even anders. Zonder rotzooi, vieze chemische toevoegingen en misleidende producten van de industrie die zo lieflijk lijken maar o zo slecht voor je zijn.

Het doel van een maandje ‘dingen anders doen’ is er een waar je op lange termijn wat aan hebt. Ik ben altijd erg blij met reacties van lezers en met name wanneer ze zo ongeveer een jaar na het volgen van het detox programma uit In 28 dagen van gifbelt naar tempel zeggen dat ze nog lekker af en toe een broodje kroket halen of een keer dronken zijn, maar dat hun kijk op voeding voor altijd veranderd is. Dat is namelijk het doel van het programma, dat je je beseft dat werkelijk alles wat in je mond gaat een effect heeft op je. Maak na de maand je eigen keuzes en volg dus niet een stoicijns en nutteloos weekprogramma.

Ga in 28 dagen van gifbelt naar tempel, yes!! 🙂

Hier te bestellen:

In 28 dagen van gifbelt naar tempel en Tempelkookboek

One Response to Wat te doen na het december vreet-festijn?