In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Waarom heet water met citroen in de ochtend?

Waarom heet water met citroen in de ochtend?

Een belangrijk onderdeel van mijn detox programma is het eerste wat je eet en drinkt op de nuchtere maag. Water is daarbij heel belangrijk. Je lichaam heeft veel water nodig om goed te kunnen functioneren en ermee beginnen is de beste keuze die je kunt maken. Het toevoegen van vers citroensap aan warm/heet water heeft enorm veel voordelen, hier staan ze even op een rijtje!

– Citroenen zijn vitamine- en mineralen bommetjes. Rijk aan vitamine C, een aantal B vitamines maar ook calcium, ijzer, magnesium en kalium.

– Vitamine C heeft allerlei voordelen en we hebben het hard nodig. Sowieso geeft het ons immuunsysteem een enorme boost. We verbruiken het bij stress dus belangrijk om dit goed aan te vullen.

– Citroensap ondersteunt je spijsvertering en zorgt ervoor dat gifstoffen makkelijker en beter worden afgevoerd. Het kan ook symptomen als zure oprispingen en een opgeblazen gevoel laten verdwijnen.

– Citroensap is een fantastische hulp voor je lever, het stimuleert de werking en helpt hem enorm bij het opruimen van je lichaam

– Het zorgt voor een prettige adem in de ochtend. Je zult merken dat het echt heerlijk verfrissend is!

– De antioxidanten in citroenen zijn reinigend voor je bloed en dit zorgt mede voor een mooie huid

– Het geeft je energie (veel van mijn lezers mailen mij dat ze het na een tijdje zelfs een veel fijnere start vinden in de ochtend dan koffie)

– Het is belangrijk dat je zeker 20 minuten wacht voordat je je tanden gaat poetsen. Citroensap kan heftig zijn voor je tandglazuur (net als een glas sap of cola bijvoorbeeld) en door direct te gaan poetsen kan je lichaam niet zelf deze zuuraanval bestrijden. Mocht je last krijgen van je tanden, drink het dan met een rietje!

– In een grote theekop knijp je het sap van ongeveer 1/3 van een citroen uit in gekookt water. Laat even afkoelen. Als je het lekker vind, neem dan gerust meer!

 

Sorry, comments are closed for this post.