In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Gluten- en koemelkvrije lunchwraps

Gluten- en koemelkvrije lunchwraps

Je ziet steeds meer kant en klare wraps verschijnen, in de supermarkt en ook bij de benzinepomp. Kost toch gauw een euro’tje of 4 en smaakt toch veelal naar niks. Maar ze een paar keer zelf en daarna wil je ze echt niet meer uit een plastic verpakking hebben..

Deze (die passen in het detox programma uit In 28 dagen van gifbelt naar tempel) zijn net even anders. Gluten- en koemelk vrij, gemaakt van boekweitmeel, geitenmelk en een eitje. Maak het beslag zoals je gewoon pannenkoekenbeslag zou maken, niet te dik en niet te dun. Fantastisch als lunch maar ook als hapje aan het einde van middag, of tussendoor!

Je kunt ze voor je kinderen beleggen met fruit (bijvoorbeeld appel en kaneel of bosbessen, frambozen en bramen) en voor jezelf (mocht je dat niet lekker vinden) met eigenlijk alles wat je bedenken kunt. Een heerlijk en makkelijk voorbeeld is een vulling met zachte geitenkaas, zalm, verse dille, eventueel rode ui en rucola. Helemaal beleggen (dun, anders krijg je hem niet opgerold), daarna oprollen en een tijdje in de koelkast leggen (verpakt in folie bijvoorbeeld). Daarna kun je hem schuin snijden. Ziet er mooi uit en mmm, zo lekker!

In mijn boek Tempelkookboek staan een paar heerlijke variaties, o.a. met spinazie, roquefort en vijgen en een met gegrilde groenten (zie de foto boven dit artikel).

Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of je kunt het in je wrap doen, ook bonen, vlees, groenten, vis of kaas wat je nog hebt in de koelkast kan er allemaal in. Wie wil er dan nog een boterham? Heerlijk toch!

Sorry, comments are closed for this post.