In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Verwarmende bouillon met knoflook en aardappel

Verwarmende bouillon met knoflook en aardappel

Vandaag zal ik eens niet klagen over het koude weer, maar gewoon direct een heerlijk verwarmend recept met, jawel, knoflook!

Het zit er in dat je alle ingrediënten al in huis hebt dus dat maakt het allemaal erg makkelijk. Koop biologische knoflook, veel lekkerder van smaak. Echt!

Ingrediënten

– 2 bollen (dus niet tenen maar echt de bollen) biologische knoflook
– 1,75 liter groentenbouillon (zelf getrokken of van 3 blokjes, het liefst zonder gistextract)
– 3 takjes platte peterselie, fijngehakt
– +/- 18 krieltjes in de schil, goed gewassen en in kleine blokjes gesneden
– Himalaya zout
– versgemalen zwarte peper

Bereiden

Verwarm je oven op 200 graden Celsius. Leg de complete bollen (dus ongepeld) in een kleine braadslede of ovenschaal en zet ze 30-35 minuten in de oven, totdat ze zacht zijn.

Zet ondertussen de bouillon op in een pan, zodat het warm blijft en tegen het kookpunt. In een andere (grote) pan kook je water met wat Himalaya zout. Wanneer het water flink kookt doe je de blokjes aardappel erin en laat dit 10 minuten koken. Daarna direct afgieten en koelen met koud water. Daarna voeg je de aardappels toe aan de bouillon.

Wanneer de knoflook klaar is pers je deze uit. Bewaar een paar van de ongepelde teentjes voor straks. Roer alle geperste puree door de bouillon, voeg de helft van de peterselie toe, roer door en proef. Breng de soep op smaak met wat zout en peper (indien nodig!) en laat hem rustig 15 minuutjes sudderen.

Garneer nu met de teentjes knoflook erop en nog een beetje peterselie.

In 28 dagen van gifbelt naar tempel

Tempelkookboek

Sorry, comments are closed for this post.