Venkel met mosterd, easy does it

Venkel met mosterd, easy does it

Geen inspiratie voor groenten vandaag? Hier denk je misschien niet meteen aan, maar het is superlekker. Receptje uit het Tempelkookboek, ideaal als bijgerecht.

Recept voor 2 tot 4 personen

ingrediënten

– 1 fijngesneden shalotje
– 1 heel fijn gesneden teen knoflook
– 2 knollen venkel, in dunne plakjes
– 1 eetlepel olijfolie (of kokosolie)
– snuf zeezout (bij voorkeur Keltisch zeezout)
– versgemalen zwarte peper
– 2 a 3 theelepels grove mosterd
– klein bosje bieslook, in kleine reepjes gesneden

bereiden

Zet alles klaar. Verwarm de olijfolie in de pan en fruit hierin de shalotje en de knoflook, op zachtjes vuur zodat het niet verbrand. Bak vervolgens de reepjes venkel totdat ze zacht zijn, breng op smaak met zout en peper. Voeg daarna de mosterd toe en roer door. Schep het in een schaal en besprenkel met de bieslook. Enjoy!

Share

Sorry, comments are closed for this post.