In 28 dagen van gifbelt naar tempel
van gifbelt naar tempel – Kinderen, hoe hou je je kinderen gezond met voeding?

van gifbelt naar tempel – Kinderen, hoe hou je je kinderen gezond met voeding?

Kinderen zijn je grootste schat. Onvoorstelbaar dierbaar, een verlengstuk van jezelf, die je het beste wil geven. Je houdt hun hand stevig vast bij het oversteken en beschermt ze tegen alle negatieve invloeden van buitenaf. Zelfs het allerbeste is nog niet goed genoeg, omdat het niet in woorden uit te drukken is hoeveel onze kinderen voor ons ouders betekenen.

We voeden ze op met regels en gebruiken principes waar wij belang aan hechten. Daar hoort ook goede voeding bij. Soms is het fijn als iemand je als ouder bij de hand neemt omdat je al zoveel zelf moet uitzoeken. In drie stappen lees je wat goede voeding is en hoe je je kinderen kunt (mee)geven dat bepaalde voeding echt slecht is. Zo leer je er als ouder ook nog wat van!

Deel 1 – De wereld is doorgedraaid
Jacqueline staat bekend als de detox-coach. Nu is dit boek geen handleiding om met je kind(eren) te detoxen. Zeker niet. Ze helpt je om een keuze te maken in het aanbod van gezonde voeding. In het 1e deel geeft ze een kijkje in de voedingsindustrie. Met name de gevaren van suiker wordt besproken. Jacqueline windt er geen doekjes om en komt met klare en duidelijke taal. Dit zal voor vele een shock zijn en een echte eye-opener.

Deel 2 – Shop Smart
In het tweede gedeelte wordt ook uitgebreid stilgestaan bij gluten, koemelk, soja, kleurstoffen, voedselallergieën en intoleranties. Na het lezen van elk “gevaar” komt een opsomming met alternatieven. Wel zo fijn, omdat je anders denkt dat je je kind niks meer te eten en te drinken kan geven.

Deel 3 – Vet lekker
Het laatste gedeelte van het boek bevat praktische oplossingen en ideeën om voeding leuk, gezond en lekker te maken. Er staan overzichtslijstjes in met do’s en don’t met voeding. Natuurlijk staan er ook nog een aantal recepten in.
Jacqueline wil de elke ouder inspireren, informeren en ze hoopt dat je nadenkt over de keuzes voor eten en drinken. ”Vergeet ook niet dat kleine stappen ook stappen zijn, je hoeft het niet perfect te doen (wie bepaalt eigenlijk wat dat is?) zolang je keuzes maar bewust zijn.” Kies wat bij je past, zo zorg je voor een goede basis voor je kind voor de rest van zijn of haar leven.

Bestel hier, morgen in huis! Van gifbelt naar tempel – Kinderen

2 Responses to van gifbelt naar tempel – Kinderen, hoe hou je je kinderen gezond met voeding?

  1. […] gifbelt naar tempel’ van detox-coach Jacqueline van Lieshout. Een van haar boeken – ‘Hou houd je je kinderen gezond met voeden’ – staat bij mij in de boekenkast. Ja, dit moet ik ook doen wist ik meteen. Al zal ik af en toe […]