Thaise wortelsoep

Thaise wortelsoep

Wat is het toch heerlijk, een Thais soepje. Nu eens zonder vlees of vis maar een met groenten. Altijd een feestje, geniet ervan!

Ingrediënten voor 4 porties

  • 15 wortels, gewassen en in stukjes
  • 1 liter groentenbouillon van goede kwaliteit
  • 1 ‘stick’ citroengras, maak er een knoop in zodat de aroma’s goed kunnen vrijkomen
  • 5 bosuitjes, in kleine stukjes
  • 1 tot 3 eetlepels Thaise currypasta (check de ingrediënten, mijn favoriet is die van Mae Ploy), hoeveelheid naar smaak
  • 1 of 2 rode pepers, naar smaak
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 3 tenen knoflook, doorgesneden
  • het sap van 1 limoen
  • verse koriander

Bereiden

Doe de wortels, de bouillon, de citroengras, gember, knoflook, rode peper en de bosui in een soeppan. Breng het aan de kook laat het pruttelen totdat de wortels zachter zijn (je moet er met een vork in kunnen prikken). Laat dan even staan en afkoelen. Doe het dan in je blender of maal het heel fijn met de staafmixer. Proef dan, voeg de curry erbij en zet weer op het vuur (zachtjes), terwijl het opwarmt en je de curry erin laat ‘smelten’, proef dan steeds. Blijf toevoegen totdat je hem pittig genoeg vind. Doe daarna in kommen en doe er wat verse koriander op, naar smaak!

 

 

Share

Sorry, comments are closed for this post.