In 28 dagen van gifbelt naar tempel

Tabouleh voor detox

Tabouleh voor detox

Vandaag weer een heerlijk recept uit het Tempelkookboek, de glutenvrije tabouleh. Tabouleh wordt normaal gemaakt van bulgur en dat bevat gluten. Dus helaas niet geschikt voor het detox programma uit In 28 dagen van gifbelt naar tempel.

Omdat het zo lekker is en en zo gezond door alle geweldige verse ingrediënten heb ik een versie gecreëerd die prima past in het detox programma!

Ingrediënten voor een flinke schaal

– +/- 175 gram ronde zilvervliesrijst
– 2 bosjes platte peterselie (+/- 30-50 gram per bosje)
– 2 volle opscheplepels fijngehakte verse munt
– 1 gewone gele ui, fijngehakt
– 6 middelgrote tomaten, in dobbelsteentjes gesneden (het harde, groene stukje eruit)
– 6 eetlepels vers geperst citroensap
– 6 eetlepels olijfolie extra vergine
– versgemalen zwarte peper
– Himalaya zout of goede kwaliteit zeezout
– Romaine slabladeren (daar kun je het inwikkelen als je dat wilt)

Bereiden

Kook de rijst en zorg dat deze goed is afgekoeld. Meng de rijst met alle bovengenoemde ingrediënten, behalve de olijfolie, zout, peper en slabladeren. Meng daarna pas de olie, het sap en zout en peper naar smaak toe. Zet dit mengsel minimaal 2 uur in de koelkast om goed in te trekken.

Je kunt dit als salade eten maar ook inpakken in de slabladeren als ‘pakketjes’

Sorry, comments are closed for this post.