In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Super beleg (voor brood, rijstwafels, boekweitwrap..)

Super beleg (voor brood, rijstwafels, boekweitwrap..)

Wat staat er toch een hoop rotzooi in de supermarkt.. geen nieuws natuurlijk maar wanneer je door de ‘gezellige’ paden van de winkel loopt, dan vergeet je hoe een rookworst van varken naar zeer lang houdbaar product is geworden, of dat er aan de zakjes jus met gezellige plaatjes geen vlees aan te pas is gekomen, alleen een mengsel in een laboratorium met een vlees-smaakje.

Wat zit er in de smeerworst? De smeerkaas? Zit er een parasietenfamilie in de Filet Americain? Ik maak daarom graag mijn eigen beleg, dit receptje is een keer spontaan ontstaan toen ik dingen die ik nog had door elkaar had gemengd. Ook voor je kinderen heerlijk trouwens! Op de foto zie je dat het op een spelt boterhammetje zit, zelf eet ik het liever op een rijstwafel of als mede ingrediënt in een boekweit-wrap (er komt dan nog sla, wat olijven, pijnboompitten en misschien wat geitenkaas bij).

Hier zit in:

– avocado fijngeprakt
– 1/2 blikje tonijn, fijngeprakt
– wat takjes zeekraal, heel fijngesneden
– paar cherry tomaatjes, heel fijn gesneden
– paar plakjes komkommer, fijngesneden
– eventueel een bosuitje of wat geknipte bieslook
– verse koriander (als je dat lekker vind)

Alles goed door elkaar mengen en klaar is je beleg! Ik bewaar het 2 à 3 dagen (als het dan nog niet op is)

Sorry, comments are closed for this post.