In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Soep van waterkers, spinazie, aardappel en bosui

Soep van waterkers, spinazie, aardappel en bosui

Gisteren een soepje gemaakt en het was een groot succes.. Ik moet toegeven, een beetje van mijzelf en een beetje van Gordon Ramsay, ik zag op youtube een filmpje van hem van een soortgelijke soep. Ik heb hem alleen iets aangepast en oh, wat was het lekker! Wilde het dus graag delen met jullie.

Ingrediënten

– 1 zakje waterkers (paar flinke handen)
– 2 flinke handen spinazie
– 3 grote bosuitjes, in stukjes van ongeveer 3 centimeter gesneden
– 1 liter bouillon, zelfgetrokken of van goede blokjes groentenbouillon
– 1 aardappel, in dunne plakjes geschaafd
– wat milde olijfolie
– Keltisch of Himalaya zout en ietsje zwarte peper

Bereiden

Zorg dat de groenten goed gewassen zijn! Je wilt geen zand in de soep. Was de plakjes aardappel in een bakje met water, zodat het zetmeel een beetje verdwijnt. Leg ze klaar op een bord. In een grote pan giet je wat olijfolie en zet dit op hoog vuur. Bak de bosuitjes hierin aan, totdat ze iets zachter zijn en lekker geuren, niet verkleuren. Breng op smaak met wat zout en iets peper. Voeg dan de plakjes aardappel toe en roer dit om, zorg dat het niet aanbakt. Voeg de hete bouillon er dan aan toe en daarna de waterkers en de spinazie. Roer nu het geheel niet te lang, niet meer dan een paar minuten. Het geheel moet mooi groen blijven. Voeg nu nog wat zout toe.

Haal nu van het vuur en laat heel even afkoelen. Pureer nu het geheel met de staafmixer. Proef en bepaal of het nog wat zout en/of peper nodig heeft.

2 Responses to Soep van waterkers, spinazie, aardappel en bosui