In 28 dagen van gifbelt naar tempel

Rucola pesto met half gedroogde tomaatjes

Rucola pesto met half gedroogde tomaatjes

Goddelijk. Echt. Er is geen ander woord voor. Ik wil het als ontbijt, hapjes tussendoor en op al mijn rijstwafels, boekweit wraps en door de glutenvrije pasta. Het geheim hiervan is alle ingrediënten los van elkaar fijn te snijden in de blender/keukenmachine. Overigens is dit helaas niet echt makkelijk te doen met een losse staafmixer, dus hou hier rekening mee.

Het recept voor een schaal vol! Komt uit het Tempelkookboek

Ingrediënten

– 1 zak rucola (ongeveer 100 gram)
– 1 basilicum plantje
– Flinke opscheplepel halfgedroogde tomaatjes in olie (koop deze bij de Turk of een Marokkaanse delicatessenwinkel of maak ze zelf)
– 1 theelepel kappertjes, uitgelekt
– +/- 50 gram pecorino kaas
– versgemalen zwarte peper
– 2 tenen knoflook
– 1/2 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
– 1 volle eetlepel vers citroensap
– olijfolie (geen extra vergine)

Bereiding

Zorg dat alle ingrediënten die je moet wassen, gewassen zijn. Maal deze om de beurt in een keukenmachine, vooral niet te fijn, mag echt grof zijn! Een paar keer goed pulsen kan al genoeg zijn. Let wel op dat de knoflook goed fijn is. Doe als laatste de pecorino. Voeg dan de citroensap toe, voor de smaak maar ook om verkleuring te voorkomen.

Sorry, comments are closed for this post.