In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Roerbak feestje

Roerbak feestje

Gisterenavond enorm gesmuld met dit gerecht. Zelfs manlief zei om de minuut hoe lekker hij het vond. En dochter ook! voor haar heb ik het minder pittig gemaakt maar hier de ‘hardcore’ versie 🙂

Ingrediënten per persoon

– 1 kommetje gekookte ronde zilvervliesrijst
– 1/2 tot 1 geraspt teentje knoflook
– 1/2 duimpje geraspte verse gember
– 1/2 fijngesneden rode peper (zonder zaadjes)
– het sap van 1/2 limoen
– 2 bosuitjes, het wit en groen fijngesneden
– 1 kommetje vol met kleingesneden groenten zoals broccoli (de roosjes in reepjes snijden), paksoi (kleine reepjes), tuinerwten, sperziebonen etcetera
– scheut glutenvrije sojasaus
– olie om in te bakken (kokosolie of iets anders naar keuze)

Bereiden

Zet een wok op een hoog vuur, nog voor dat je je ingrediënten gaat snijden en voorbereiden. Zorg dat alles klaar is voordat je gaat beginnen zodat je alles snel kunt pakken, dit gerecht is zo klaar!

Doe nu eerst de olie in de pan en laat deze even warm worden. Voeg dan als eerste de bosuitjes, de knoflook, de rode peper en de gember toe. Schep dit goed om en laat even zacht worden. Doe dan de groenten erbij en schep om, laat zacht en geurig worden zonder dat het aanbrandt. Je kunt er nu voor kiezen om er iets Keltisch zeezout bij te doen en wat gemalen zwarte peper. Doe dan de rijst erbij en een flinke scheut sojasaus. Zet het vuur laag of haal de wok ervan af. Knijp nu de limoen boven de pan uit en schep weer om. Direct serveren!

Variaties

– je kunt vis of kip toevoegen, bak deze dan als eerste, dus na de kruiden en voor de groenten erbij komen
– je kunt ook eggfried rice maken, bak dan snel een ei (scrambled) in een wok, doe hier de rijst bij en dan de sojasaus. Haal dit dan uit de pan en volg dan het recept van begin af aan.

Past perfect in het detox programma of in een gluten-, suiker- en/of zuivelvrij dieet.

Sorry, comments are closed for this post.