In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Rode linzen soep met basilicum

Rode linzen soep met basilicum

Wil je graag linzen eten maar weet je niet zo goed hoe? Dit recept helpt je dan, zo lekker! Uit In 28 dagen van gifbelt naar tempel.

Ingrediënten

– 4 eetlepels rode linzen
– 1 rode ui, fijngesneden
– 1 flinke scheut olijfolie
– 1 gedroogd laurierblaadje
– 1 groentenbouillonblokje (het liefst zonder MSG (E-621) en 500 ml water óf 500 ml van je zelfgetrokken bouillon
– een paar takken verse basilicum, snijd de steeltjes in stukjes en leg de blaadjes even (nog niet gesneden) apart
– 1 blik gepelde tomaten
– versgemalen zwarte peper

Bereiden

Fruit de rode ui op niet te hoog vuur aan in de olijfolie totdat het zacht wordt, bak ze niet bruin. Voeg dan de groentebouillon toe en het blik gepelde tomaten. Voeg hier ook de rode linzen aan toe, het blaadje laurier en de steeltje basilicum. Laat dit even op zacht vuur pruttelen, zo’n 20 minuutjes. Verwijder nu het laurierblaadje en laat de soep even afkoelen. Snijd ondertussen de blaadjes basilicum fijn. Pureer nu de soep met een staafmixer en voeg als laatste de blaadjes basilicum toe.

Heerlijk bijvoorbeeld als lunchgerecht!

One Response to Rode linzen soep met basilicum