In 28 dagen van gifbelt naar tempel

Quinoa met pompoen, linzen en feta

Wat een heerlijk en leuk detox gerecht voor het weekend. Kan zowel als lunch of diner. Dank aan detox coach Masha Janssen! Quinoa, gestoofde pompoen, rode ui, bospeen, linzen, feta en peterselie.

Ingrediënten:

– half pak quinoa
– een kleine of grote halve pompoen, gewassen en in stukken gesneden(met schil)
– 1 rode ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– curcuma poeder
– masala kerrie poeder
– peper en himalayazout
– blikje linzen, of koop eens rauwe linzen en laat die een nachtje weken en vervolgens koken.
– 3 bospenen, in stukken gesneden
– kokosolie
– feta
– peterselie

Bereiden:

Kook de quinoa volgens gebruiksaanwijzing met wat himalayazout. Je kan ook een heel pak koken en wat bewaren voor de rest van de week.
Verhit intussen de kokosolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes in 5 minuten. Voeg de stukken pompoen en bospeen toe en bak dit even goed aan, voeg vervolgens wat curcuma en masala kerrie poeder toe, peper en himalayazout en wat gekookt water uit de waterkoker. Laat dit zachtjes stoven tot het zacht is. Voeg dan de linzen toe en laat dit nog even goed warm worden.
Voeg evt nog wat warm water uit de waterkoker toe als het te droog wordt.

Voeg nu de gewenste hoeveelheid quinoa in de hapjespan bij de pompoen, of verdeel het allemaal in een schaal om het leuk op te dienen. Verkruimel de feta en de fijngesneden peterselie over de schaal.
Eet smakelijk en geniet!

In 28 dagen van gifbelt naar tempel

Tempelkookboek

Sorry, comments are closed for this post.