In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Portobello uit de oven.. Culinaire detox!

Portobello uit de oven.. Culinaire detox!

Gisteren kreeg ik weer een heerlijk recept gemaild van een lezer, Monique Geurtsen. Zoals bijna altijd heel simpel en super lekker. So let’s go!

Nodig

– per persoon 75 gram ronde zilvervliesrijst, gekookt
– per persoon 2 handen spinazie
– olijfolie om te bakken
– knoflook
– eventueel wat ui (rood of gewone)
– versgemalen zwarte peper
– Himalaya of Keltisch zout
– per persoon ongeveer 20 gram pijnboompitten
– 1 portobello champignon
– 1 blik tomaten in stukjes
– wat blaadjes verse basilicum
– 1 kleine rode ui
– 2 teentjes knoflook
– grof geraspte geitenkaas

Bereiden

Verwarm de oven voor, 170 graden, stand hete lucht. Kook ondertussen de rijst en zet deze even apart. In een hete wok roerbak je de spinazie in olie met knoflook en ui. Verdeel de rijst over kommetjes en verdeel de spinazie erdoor, breng op smaak met wat peper en zout. Sprenkel de pijnboompitjes erover.

Maak de tomatensaus in een pannetje (mix de tomaten uit blik, ui, knoflook), verwarm goed en meng pas op het allerlaatst de basilicum erdoor. Je kunt dit nu zo laten maar je kunt deze saus ook even door een zeef drukken, ook erg lekker!. Als je voor die laatste optie kiest, dan kun je ook meer knoflook toevoegen en meer basilicum, dit geeft dan lekker smaak aan de saus, laat langer pruttelen zodat de knoflook zacht is wanneer je het erdoor duwt.

Giet de tomatensaus in de portobello (eventueel even uithollen) en strooi daarna de geitenkaas erover. Plaats deze in de oven, niet te lang, hou het in de gaten, nooit langer dan 10 minuten. Het gaat erom dat de kaas lekker gesmolten is.

Zet nu de champignon bovenop de rijst. Heerlijk en prachtig!

In 28 dagen van gifbelt naar tempel

Tempelkookboek

Sorry, comments are closed for this post.