In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Pompoensoep met kokosmelk en koriander

Pompoensoep met kokosmelk en koriander

Gisteren kreeg ik via Twitter het heerlijke recept voor pompoensoep door van Charlotte ten Brink. Simpel en snel, gezond en lekker dus past geweldig in de detox (en daarbuiten)! Mocht je zelf overigens variaties hebben gemaakt of bedacht op de recepten uit het Tempelkookboek, of In 28 dagen van gifbelt naar tempel, mail mij dan, dan plaats ik het op de site met vermelding van jouw site erbij als je dat wilt.

Nodig

– 1 ui
– 1 flink stuk (naar smaak) versgeraspte gember
– 1 fijngesneden rode peper (naar smaak, mag ook een halve, verwijder de zaadjes)
– 2 teentjes knoflook (of 1 grote)
– 1 eetlepel komijnpoeder
– 3 flinke handen in stukken gesneden pompoen
– 2 aardappels, in stukjes gesneden
– blik kokosmelk
– ongeveer 300 à 400 cc water
– 2 bouillonblokjes (groenten, liefst gistvrij!)
– 1 bosje verse koriander
– pompoenpitjes

Bereiden

Bak de ui, knoflook, rode peper en gember totdat het wat zachter is met de komijnpoeder. Voeg dan de pompoen toe en schep even om. Voeg de aardappels toe en doe hetzelfde. Giet dan de kokosmelk erbij en het water (let op dat het niet te dun wordt) en twee bouillonblokjes. Laat dit zo’n 15 tot 20 minuten pruttelen. Rooster ondertussen de pompoenpitjes even in de oven. Haal dan de soep van het vuur en laat het even afkoelen. Pureer dan goed en garneer in iedere kom met versgesneden koriander en wat pompoenpitjes.

One Response to Pompoensoep met kokosmelk en koriander