In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Ok baas, geen broodje kroket meer dus?

Ok baas, geen broodje kroket meer dus?

Het laatste nieuws: http://www.telegraaf.nl/mijnbedrijf/21700867/___Gezonde_levensstijl_in_cao___.html

De bedrijfskantine (met name bij grote bedrijven) puilt uit van de keuzes. Allerlei broodjes, soms voorverpakt, enorm veel keuze uit beleg, soms ook nog warme maaltijden en nagenoeg altijd de geliefde broodjes kroket. Hier en daar wat rauwkost maar ook pakken melk, allerlei zuivelvarianten zoals Optimel en natuurlijk ruime keuze uit frisdranken. Tot nu toe mochten de werknemers daar zelf hun lunch uit samenstellen maar hoe zal dit in de toekomst gaan, als de maatregel zoals in het artikel zal worden doorgevoerd? Krijg je dan gewoon een dienblaadje met van alles erop, volgens de ‘regels’?

En dan natuurlijk de logische volgende vraag, volgens wiens regels? Voor de hand ligt het Voedingscentrum, met hun voorliefde voor boterhammen, glazen melk, halvarine en voorverpakte producten. Het wordt steeds gekker in de wereld, voedselproducent Monsanto die probeert onze voeding volledig vanaf kiem af aan te controleren en manipuleren en een werkgever die ons vertelt wat we moeten eten.

Er is niets mis met het zorgen voor je personeel. Investeren in hun gezondheid en een bijdrage doen aan hun kennis over beweging en voeding. Maar als dat gaat volgens de Schijf van Vijf dan vraag ik mij af of we dan constructief bezig zijn. Ik hoop dus maar (wellicht tegen beter weten in) dat hier goed over na wordt gedacht. Misschien een leuk idee om een bibliotheek aan te leggen met waardevolle boeken over voeding, het organiseren van seminars of workshops over een gezonde levensstijl of workout bootcamps. Er kan van alles!

Sorry, comments are closed for this post.