In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Nidi di tagliatelle al sugo di verdure (tagliatelle nestjes met groente-tomatensaus en mozzarella)

Nidi di tagliatelle al sugo di verdure (tagliatelle nestjes met groente-tomatensaus en mozzarella)

Recept uit Tempelkookboek – Kinderen

Deze nestjes zien er heel leuk uit en doen kinderen met meer plezier eten. De groente (courgette en lente-uitjes) – mits klein gesneden – zijn goed in de saus verwerkt en minder zichtbaar, voor de moeilijke groente-eters. Je kunt ook doperwtjes toevoegen of ze in plaats van een van de andere groente gebruiken. Je kunt je kinderen vragen om te helpen met het vullen van de muffin vormpjes. Zorg ervoor dat de pasta niet meer heet is zodat ze met hun handjes kunnen helpen. Kies voor redelijk grote bakvormpjes zodat het makkelijker gaat.

Benodigdheden voor 4 personen

300 gr tagliatelle of andere lange pasta (linguine, dikke spaghetti enzovoort)
800 gr gepelde tomaten met sap (2 blikjes)
2 teentjes knoflook en 1 ui
1 bosje verse basilicum
½ courgette
4 lente-uitjes
extra vergine olijfolie, zout en zwarte peper
100 gr zachte geitenkaas
40 gr geraspte pecorino (Italiaanse schapenkaas)

Bereiden

Pel en snijd de teentjes knoflook fijn en fruit met de fijngesnipperde ui in een bodempje olijfolie tot alles zacht en goudkleurig wordt. Voeg de in blokjes gesneden courgette en de in plakjes gesneden lente-uitjes toe en laat nog een paar minuten garen. Voeg de gepelde tomaten in stukjes en met hun sap en laat de saus zo’n 30-45 minuten zachtjes koken en iets indikken. Breng op smaak met zeezout en peper (geen zout toevoegen voordat de saus ingedikt is, anders wordt die te zout).

Was de basilicum en pluk de blaadjes eraf. Breek de grootste blaadjes in kleinere stukken met de handen en meng ze door de saus.

Kook de tagliatelle beetgaar in ruim gezouten water en giet ze af (bewaar een kommetje kookvocht voor het geval dat de saus te droog is).

Maak de tagliatelle aan met een deel van de tomatensaus en verdeel ze – in “nestjes” – in licht met olijfolie ingevette muffinvormpjes voorzien van een antiaanbaklaag (traytje). Maak af met nog een beetje saus (bewaar een beetje voor de garnering) en wat verkruimelde geitenkaas en geraspte pecorino en leg in de voorverwarmde oven op 180°C voor circa 15 minuten. De nestjes horen aan elkaar te blijven plakken als je ze – voorzichtig – uit de vormpjes haalt.
Serveer eventueel met een beetje extra saus als topping en nog meer geraspte pecorino kaas.

Sorry, comments are closed for this post.