In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Nasi van Tamara

Nasi van Tamara

Een vriendin van mij is een prachtige yogini, met Indonesische roots en achterin de 40. Haar drie kinderen kreeg ze in de afgelopen 4 (!) jaar en ze ziet er nog steeds uit als 21. Ongelooflijk! Wanneer je achter haar zit in de yogales dan denk je, ik ga buiten maar de klompendans doen.. Zou het komen door de nasi die ze ook altijd met veel succes voor haar kinderen maakt?

Benodigdheden

1 kopje (ongekookte) zilvervliesrijst per persoon
2 teentjes knoflook
12 takjes platte selderij, fijngesneden
6 plakjes ontbijtspek, in dunne plakjes
½ kipfilet per persoon, in stukjes gesneden
sojasaus (neem de zoute zoals Kikkoman)
1 ei per persoon

voor erbij:

komkommer in plakjes
eventueel kroepoek en sambal (check altijd de ingrediënten van de verpakkingen!)

Bereiden

Stoom of kook de rijst totdat het gaar is. Bak de stukjes kipfilet alvast kort op hoog vuur een beetje bruin in een wok.

Fruit de knoflook in dezelfde wok met de selderij, roer goed om en zorg dat de knoflook niet verbrand. Doe dan de spek erbij en blijf omscheppen zodat de spek kan bakken. Doe dan de stukjes kip erbij en zet het vuur laag. Dan 1 tot 2 eetlepels sojasaus erbij en roer daarna de gekookte rijst erdoor.

Doe de inhoud van de koekenpan even in een schaal en zet ernaast. Kluts de eieren in een ander schaaltje en bak daarna een omelet in de koekenpan. Je hoeft deze tussendoor dus niet schoon te maken. Wanneer hij klaar is, laat hem iets afkoelen en snijd er daarna reepjes van.

Schep de nasi op borden of in kommen en drapeer met de reepjes omelet. Serveer met de stukjes komkommer en eventueel sambal en kroepoek.

Sorry, comments are closed for this post.