In 28 dagen van gifbelt naar tempel

Mexicaanse salade met ei, avocado en bonen

Mexicaanse salade met ei, avocado en bonen

Ik hou zo van de Mexicaanse keuken. De koriander, de komijn, rode (en jalopeño) pepers, de kidneybonen en natuurlijk de avocado’s.. mmm, een feestje!

Hier een heerlijk recept wat in de detox van In 28 dagen van gifbelt naar tempel past. Voor de niet-detoxers kun je hier tortilla chips bij eten, of losse tortilla’s waarin je de salade schept. Voor de detoxers is dit ook heerlijk met romaine sla, waarin je de salade kunt doen en het net zo’n knapperig hapje is als met chips. 🙂 Enjoy!

Ingrediënten voor een flinke salade (om de delen met meerdere mensen)

– 4 eieren
– 2 avocado’s, pit eruit en in dunne reepjes
– 2 blikken kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
– een niet te grote rode ui, in dunne reepjes
– grote bos koriander (zo’n 45 gram), fijngesneden, zo min mogelijk de steeltjes meenemen
– 250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd
– olijfolie
– 1 limoen
– 1 rode peper, zaadjes eruit en in heel dunne reepjes
– kleine theelepel komijnpoeder

Bereiden

Kook de eieren ongeveer 6 minuten en leg ze dan in koud water om af te koelen. Maak tijdens het koken van de eieren een dressing van 3 lepels olijfolie en een volle lepel verse limoensap. Rasp er wat vers geraspte limoenschil door en meng daarna de komijn en de rode peper erdoor. Breng op smaak met ietsje zeezout. Doe de reepjes avocado in een grote kom met de bonen, ui, koriander en tomaatjes. Doe de dressing dan bij de ingrediënten in de kom en meng voorzichtig door. Wanneer de eieren gekoeld zijn (maar nog ietsje warm), pel ze dan en snijd ze in kwarten. Meng de eieren voorzichtig door de salade en dien direct op.

Sorry, comments are closed for this post.