In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Mexicaanse eitjes mmm

Mexicaanse eitjes mmm

Ik zit weer eens in een Mexicaanse periode. Ken je dat? Ik wil constant overal een combinatie van limoen, avocado, komijn, koriander, bosuitjes en chili of jalopeño pepers aan toevoegen. Jawel, zelfs bij een lekker eitje, ’s ochtends bijvoorbeeld.

Nu is er natuurlijk een beroemd Mexicaans recept, genaamd huevos rancheros. Een remedie voor een kater maar ook gewoon heerlijk als je zin hebt in, en tijd hebt voor, een zeer smaakvol en stevig ontbijt. Of brunch, hou ik ook zo van. 🙂

Enjoy!

Ingrediënten per persoon

– 1 of 2 eieren
– 1 rijpe avocado
– 4 of 5 cherry tomaatjes
– klein handje verse koriander
– 1/2 chilipeper of 1 klein fijngesneden jalopeno pepertje
– 1 limoen
– 1 of 2 bosuitjes, naar smaak
– een handje grof geraspte pecorino en/of manchego
– wat Keltisch zeezout en versgemalen peper
– 1 niet te dikke boekweitwrap (maak een beslag van boekweitmeel, geitenmelk en eventueel een ei)

Bereiden

Maak eerst een boekweit pannenkoek, zorg dat je hem zo dun mogelijk maakt.

Prak de avocado fijn in een schaaltje en meng de cherry tomaatjes, de koriander, de peper en en de bosuitjes (allemaal fijngesneden) er doorheen. Besprenkel dit nu met het sap van de hele limoen. Meng door elkaar en laat even staan.

Je kunt nu kiezen of je de eieren klutst of gewoon bakt. Ik vind spiegeleieren het lekkerst, met de dooier heel, maar daar zijn de meningen natuurlijk over verdeeld. Bak de eieren in een beetje roomboter. Niet helemaal detox proof maar heerlijk. Ik vind het persoonlijk niet lekker om eieren in geurende kokosolie te bakken omdat alles ernaar gaat smaken.

Je kunt de pannenkoek even opwarmen in een droge koekenpan, doe dit kort en blijf erbij zodat hij niet aanbrandt. Leg hem dan op een bord, doe dan het ei/de eieren er boven op en schep daar het avocado mengsel bovenop. Als laatste de geraspte kaas. Nu kun je hem ‘inpakken’ als een wrap maar ook zo eten met mes en vork.

Enjoy!

Sorry, comments are closed for this post.