In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Mele ripiene – gevulde appels – top dessert voor kids!

Mele ripiene – gevulde appels – top dessert voor kids!

Heerlijk! Lekker maken met je kids, wat een feest! dit recept komt uit mijn laatste kookboek Tempelkookboek – Kinderen en is van Nicoletta Tavella

Mele ripiene al forno – gevulde appeltjes uit de oven met vanillehoning

Benodigdheden voor 4-6 personen

4-6 stevige appels
50 gr rozijnen
20 gr pijnboompitten
2 eetlepels honing (deze is fantastisch)
1 biologische citroen
15 gr rauwe chocola gezoet met kokosbloesemsuiker
1 vanillestokje
1 dl. troebele appelsap (nooit van concentraat!)

Bereiden

Rooster de pijnboompitten licht in een droge koekenpan en week de rozijnen ongeveer vijf minuten in heet water.

Meng in een schaal de rozijnen, de pijnboompitten, 2 eetlepels honing, het uitgeschraapt merg van het vanillestokje, de in stukjes gesneden chocola en de geraspte citroenschil.

Snijd de kapjes van de appels zo dik (ongeveer 1/3 van de appel) dat de steeltjes erop blijven zitten (maak dus “dekseltjes”) en snijd aan de onderkant van de appels een dun schijfje eraf zodat ze rechtop blijven staan.
Verwijder de klokhuizen met een appelboor en hol de openingen een beetje uit aan de bovenkant om meer vulling in de appels te kunnen doen. TIP: Kerf de schil rondom langs het midden zodat de appels niet barsten tijdens het garen.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Zet de appels rechtop in een ovenschaal bedekt met bakpapier. Vul ze met het mengsel en druk goed aan. Zet de dekseltjes erop en giet het appelsap eromheen. Bewaar een beetje van het appelsap voor het tussentijds bedruipen.

Bak de appels circa 35 minuten of tot ze zacht zijn. Bedruip ze tussentijds één of twee keer met het appelsap. Ze zijn gaar als ze zich gemakkelijk laten inprikken met een saté stokje.

TIP: Dek ze met aluminiumfolie als ze te snel donker worden.

Haal ze uit de oven en laat ze even rusten. Serveer ze eventueel gegarneerd met een muntblaadje

Sorry, comments are closed for this post.