In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Lente rijstsalade

Lente rijstsalade

Weer zo’n heerlijk recept wat je in elkaar draait met dingen die je meestal wel in huis hebt. Een groentenbom en zo lekker door alle extra dingen als een mooie geiten- en/of schapenfeta en de kruiden.

Ingrediënten

– per persoon ongeveer 75 gram ronde zilvervliesrijst
– wat scheuten olijfolie
– geschaafde wortel
– in stukjes gesneden cherry tomaatjes
– schijfjes komkommer, met de kaasschaaf
– kleine reepjes rauwe courgette
– verse rucola, in stukken gescheurd
– fijngesneden (schuin) bosui/lenteui
– pijnboompitten, rauw of even geroosterd
– eventueel pompoenpitten en/of zonnebloempitten
– gedroogde provencaalse kruiden
– versgemalen zwarte peper
– schijfjes/stukjes avocado
– sap van 1/2 tot 1 verse citroen

Bereiden

Kook de rijst ongeveer 40 minuten. Laat goed uitlekken en afkoelen. Meng dan alle bovenstaande ingrediënten erdoor, naar smaak. Je kunt deze salade direct opeten maar ook even (een paar dagen) bewaren. Heerlijk om mee te nemen als lunch of te presenteren als salade bij een etentje!

In 28 dagen van gifbelt naar tempel

Tempelkookboek

One Response to Lente rijstsalade