In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Thaise ronde rijst salade

Thaise ronde rijst salade

Een absolute topsalade uit het Tempelkookboek, makkelijk om te maken en super lekker, ook als je gasten krijgt!

Enjoy 🙂

ingrediënten

per persoon:

– 1 kopje ronde zilvervliesrijst
– +/- 5 broccoliroosjes, in stukjes
– klein handje ongezouten cashewnoten
– +/- 125 gram gekookte (roze) garnalen
– 1/2 rode paprika, in dobbelsteentjes (als je dit niet lekker vind, laat het dan gerust weg)
– 2 bosuitjes, in schuine ringetjes gesneden, tot ver in het groene
– 1 citroen, in partjes

warme dressing:

– 1 dl kokosmelk
– klein beetje kerriepoeder
– 1 eetlepel vers limoensap
– 1/2 rode peper, heel fijn gesneden
– Keltisch zeezout
– versgemalen zwarte peper

bereiden

Zorg dat alles klaar staat zoals hierboven beschreven. Kook de rijst, houd deze warm.

Stoom de broccoliroosjes (beetgaar) en houd deze ook warm. Rooster de noten even kort in een hete (droge) koekenpan.

Verwarm de kokosmelk en meng de kerriepoeder, limoensap, zout, peper en de rode peper erdoor. De dressing hoeft niet te koken, maak hem lekker warm.

Schep de rijst in een schaal en meng de broccoli, de garnalen, de paprika en de bosuitjes erdoor.

Giet nu de dressing erover en meng goed door elkaar. Garneer met de nootjes en serveer met een partje citroen.

Sorry, comments are closed for this post.