In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Tomaten met een zonnetje!

Tomaten met een zonnetje!

 

Deze zogenaamde Pomodori del Sole (zonnetomaten) zijn een co-creatie van mij en Nicoletta Tavella, van onze detox kookworkshop.

Zie het filmpje van deze erg leuke workshop hier (de Pomodori del Sole komen ook voorbij!): Video Detox Kookworkshop La Cucina del Sole

Dit gerecht kun je maken met je kinderen, er zijn heel veel dingen waar ze je bij kunnen helpen of, als ze wat ouder zijn, kunnen ze het ook zelf maken. Buon Appetito!

Pomodori del Sole
(zonnetomaten)

Voor 4-6 personen

Ingrediënten:
1 grote tomaat p.p.
1 teentje knoflook
100 gr verse spinazie
4-6 kleine eieren
zout en zwarte peper
olijfolie extra vergine
verse basilicumblaadjes

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de bovenkant van de tomaten eraf (als een dekseltje, dus niet al teveel) en verwijder voorzichtig de zaadjes m.b.v. een (thee)lepel.

Snijd ook een heel klein, plat stukje aan de onderkant van de tomaten zodat ze rechtop in de ovenschaal kunnen staan zonder om te vallen.

Breng de binnenkant van de intussen lege tomaten op smaak met een beetje zout, zwarte peper en een paar druppels olijfolie.

Bedek een ovenschaal met bakpapier en doe de lege tomaten erin.

Bak de spinazie gaar in een paar eetlepels olijfolie waarin je het gepelde teentje knoflook hebt geperst (fijn snijden kan ook).

Vul de tomaten gedeeltelijk met een beetje spinazie en wat gescheurde basilicumblaadjes.
Vul ieder tomaat verder met een rauw ei en breng weer op smaak met zout en peper.

Gaar de tomaten verder in de oven voor 8-10 minuten of tot de gewenste consistentie is bereikt en serveer warm.

TIP: deze tomaten zijn perfect voor de brunch, eventueel verrijkt met geitenkaas

Bestel hier direct mijn boeken:
In 28 dagen van gifbelt naar tempel, Tempelkookboek

One Response to Tomaten met een zonnetje!