In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Japanse salade met ronde zilvervliesrijst

Japanse salade met ronde zilvervliesrijst

Tijd voor een nieuwe ronde rijst salade, makkelijk te maken, mee te nemen en altijd heerlijk. Je kunt er genoeg vinden in het Tempelkookboek maar hier een Japanse variant. Enjoy!

Nodig (voor 2):

2 kommetjes gekookte ronde rijst
1 handje daikon radijs (bij toko of groentenspeciaalzaak), gesneden in de vorm van luciferhoutjes
1 handje gesneden peultjes
1 stengel bleekselderij, fijn gesneden
1 kleine wortel, fijn gesneden
1 shalotje, fijn gesneden
1 theelepel fijngesneden gember (of geraspt)
2 theelepels geroosterde sesamolie
2 theelepels ‘rauwe’ sesamolie (als je maar een soort vind doe je gewoon 4 theelepels daarvan)
2 theelepels rijstazijn (bij voorkeur zilvervliesrijst azijn)
Wat himalaya, celtic of fatsoenlijk zeezout
Geroosterde sesamzaadjes voor decoratie
Eventueel wat zoute sojasaus (niet teveel!)

Bereiden:

In een grote kom meng je de rijst en de groenten. In een klein schaaltje meng je de gember, olie, azijn en een beetje zout. Giet dit mengel over het rijstmengsel en meng voorzichtig. Proef en indien te weinig smaak, voeg dan wat zoute sojasaus toe (voorzichtig, niet teveel!). Strooi als laatste ter decoratie de sesamzaadjes eroverheen.

Je zou dit eventueel met sashimi kunnen serveren. Heerlijk!

Sorry, comments are closed for this post.