In 28 dagen van gifbelt naar tempel

Heerlijke spicy ceviche maken…

Heerlijke spicy ceviche maken…

Zin in iets bijzonders, anders dan anders, voor jezelf, je gezin of je gasten dit weekend? Ceviche is vis gegaard in citroen/limoensap en zooo lekker! Past fantastisch in je programma In 28 dagen van gifbelt naar tempel en komt uit het bijbehorende Tempelkookboek. Geniet ervan!

Het voorbereiden duurt niet zo lang, maar de vis moet wel minimaal drie uur intrekken, hou hier dus rekening mee.

Ingrediënten voor een flinke schaal

– 1 kilo gemengde vis (in stukjes gesneden) en garnalen/gamba’s
– 5 tomaten, in kleine blokjes
– 2 stengels bleekselderij, in heel smalle reepjes
– 5 tenen knoflook, heel fijngesneden of geperst
– 1 of 2 Spaanse pepers, naar smaak, zaadjes eruit en in kleine reepjes gesneden
– 1 grote rode ui, fijngesneden
– 1/2 tot 1 komkommer, in dobbelsteentjes (geschild of niet)
– het sap van 8 limoenen
– 1 flinke hand verse koriander
– Keltisch zeezout, Himalaya zout of goed zeezout
– verse zwarte peper
– wat mierikswortel
– zelfgemaakte (!) ketchup (Zelf ketchup maken
– paar druppels tabasco (naar smaak)
– grote stevige slabladeren (Romaine of stevige ijsbergsla)

Bereiden

Snijd alles in stukjes en doe in een grote schaal. Giet hier het sap van de limoenen overheen en voeg vervolgens helemaal naar smaak het zout, de peper, ketchup, mierikswortel en tabasco toe. Meng goed en voorzichtig en laat het mengsel minimaal 3 uur intrekken, bij voorkeur nog ietsje langer.

Schep dit mengsel in een stevig slablad en vouw op. Zo uit het handje, heerlijk! Voor je gasten die wel taco’s/tortilla wraps eten, je kunt het daar ook in serveren uiteraard.

Dit recept, en ook het ketchuprecept komen uit het Tempelkookboek

Sorry, comments are closed for this post.