In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Heerlijke salade voor het weekend met gamba’s en kappertjes

Heerlijke salade voor het weekend met gamba’s en kappertjes

Heerlijk voor vandaag! Past helemaal geweldig in het programma uit Tempelkookboek en In 28 dagen van gifbelt naar tempel

Nodig voor een grote salade

+/- 850 gram grote (rauwe) garnalen (gepeld, staartje eraf en schoongemaakt)
1 teentje knoflook, geperst
4 eetlepels vers geperst citroensap (bij voorkeur van biologische citroenen)
1/2 verse rode peper, in heel kleine stukjes (mag ook een hele als je van pittig houdt)
2 bosuitjes in ringetjes gesneden (het zachte groene gedeelte mag je ook opsnijden)
1 grote rode ui, heel fijngesneden
2 eetlepels kappertjes
1 stengel bleekselderij, heel fijngesneden
30 cherry tomaatjes, gehalveerd (hoeveelheid is ongeveer, hoeft niet precies 🙂
2 theelepels gedroogde of verse oregano (fijngesneden wanneer het vers is)
2 eetlepels olijfolie extra vergine
1 theelepel Himalaya zout
Versgemalen zwarte peper, naar smaak
1 eetlepel appelzijn (biologisch)
1 eetlepels fijngesneden platte peterselie

Bereiden

Doe een grote pan voor 3/4 vol met water, doe hier een flinke scheut Himalaya zout in. Breng het water aan de kook en hou het op hoog vuur kokend. Doe de garnalen erin en kook deze ongeveer 5 minuten, totdat ze helemaal verkleurd zijn. Giet ze nu af (met een vergiet) en spoel ze even af onder koud water.

Meng ondertussen in een schaal de knoflook, de citroensap en rode peper. Voeg hier de garnalen aan toe, schep goed om en laat minimaal 10 minuten marineren.

Als de schaal groot genoeg is (neem anders een grotere), meng de garnalen daarna met de bosui, rode ui, kappertjes, bleekselderij en tomaten.

Nu de dressing. In een klein schaaltje meng je de oregano, olijfolie, zout, peper en azijn. Giet dit over de garnalen en groenten, voeg de peterselie toe en meng alles voorzichtig maar goed. Dek het af en laat het even (minimaal 30 minuten) in de koelkast staan om lekker koel te worden.

Sorry, comments are closed for this post.