In 28 dagen van gifbelt naar tempel

Heerlijke minestrone soep

Heerlijke minestrone soep

Ik ben enorm gek op soep.. zoals je misschien al vaker hebt gezien op deze site. Alhoewel troostende kippensoep niet in de detox past, zou ik het iedereen aanraden (maar dan wel altijd biologische kip en alle andere ingrediënten van biologische oorsprong en bij voorkeur zonder vermicelli) wanneer je je niet lekker voelt of wanneer je gewoon je dag niet hebt. Heerlijk, comfort food!

Hier is nog zo’n soep, past wel in de detox en is een enorme groenten-bom. Dit recept is voor ongeveer 6 personen, maar dat hangt natuurlijk af van hoeveel iedereen eet.

Nodig

– olijfolie van een goede kwaliteit
– 1 flinke stengel bleekselderij
– 2 wortels (geen winterpenen, medium maatje), klein gesneden
– 1 rode ui, fijngesneden
– 1/2 rode peper, zonder zaadjes en in heel smalle reepjes gesneden
– Keltisch zout of Himalaya zout
– zwarte peper, uit de molen
– 1/2 eetlepel verse rozemarijn, fijngesneden
– 1 grote aardappel, geschild en in kleine dobbelsteentjes gesneden
– 1 blik gepelde blokjes tomaten
– 1 blik witte of Cannellini bonen, uitgelekt en afgespoeld
– 1/4 gesneden Savooie- of groene kool
– 1 grote teen knoflook, fijngesneden
– 1,2 liter water
– 2 groentenbouillonblokjes, zonder gist/MSG/E621
– ongeveer 15 tot 20 gram basilicum, gescheurd of fijngesneden
– 150 tot 200 gram geraspte pecorino kaas
– 250 gram haricots verts, gesneden in stukjes van ongeveer 3 cm

Bereiden

Verwarm de olie in een grote soeppan, op medium hoog vuur. Voeg wanneer de olie warm is de wortelen, bleekselderij, de ui, de rode peper en een paar snufjes zout en peper. Schep dit om totdat de groenten zacht beginnen te worden, ongeveer 6 à 7 minuten.

Voeg nu de tomaten toe en roer om totdat het geheel warm is. Voeg nu de aardappel, de bonen, kool, water, knoflook en de bouillonblokjes toe. Breng dit aan de kook en voeg dan de haricots verts toe.

Zet nu het vuur laag en laat dit lekker zo’n 30 minuten pruttelen. Proef en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Pas nu voeg je de basilicum toe, deze mag namelijk niet meekoken. Bewaar wat voor straks, voor de garnering.

Doe de soep nu in kommen en leg een klein bergje pecorino op de soep en wat basilicum. Besprenkel nog met een klein beetje olijfolie.

Sorry, comments are closed for this post.