In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Geen detox zonder ontgiftende sokken..

Geen detox zonder ontgiftende sokken..

Gisteren las ik dit artikel. Als detox coach wilde ik er natuurlijk graag op reageren. Wat las ik ineens.. ontgiftende tabletten en, goh!, ontgiftende sokken?!

Ja natuurlijk is het zonde van je geld, tijd en moeite wanneer je gewoon door blijft snacken en snaaien en er een simpel Detox drankje of allerlei andere dubieuze producten bij slikt. Ook ben ik persoonlijk geen fan van heftige kuren waarbij alleen citroensap gedronken wordt of je dagenlang vast en vervolgens een aantal broodjes kroket naar binnen schuift.

Wat heeft dan wel zin?

Voor mij betekent detoxen het opruimen van je voedingspatroon. Geen calorieën tellen, geen enge sapkuren en geen strenge diëten. Alle voorverpakte, gefabriceerde en bizar lang houdbare voeding eruit. Geen ontgiftende sokken zoals in het artikel staat maar bewust andere keuzes maken in de supermarkt. En ik zeg altijd, als jij als lunch een salade en drie haringen met uitjes wil eten, prima. Een heerlijke lasagne met gesmolten geitenkaas, top. Wel zelf maken en alle ingrediënten bewust uitkiezen. Eet lekker noten tussendoor, maak sensationele wraps van boekweitpannenkoeken met zalm, avocado en tomaatjes of tapenade. De keuzes zijn eindeloos!

Ja, dit kost wat meer tijd en ja, het is lastig voor velen om alcohol, koffie en suiker te laten staan. Maar deze verandering van je levensstijl levert je zo mega veel voordelen op, ik raad je van harte een maandje aan. Dan kun je ondertussen je gewone sokken aanhouden 😉

Start nu met ‘food school’ uit dit geweldige programma: In 28 dagen van gifbelt naar tempel

 

Sorry, comments are closed for this post.