In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Fantasie fabrieksvoer: perzik-pizza en honing-soep

Fantasie fabrieksvoer: perzik-pizza en honing-soep

Bovenstaande foto heb ik al maanden geleden gemaakt in de lokale AH en heb er toen op facebook een klein berichtje over geschreven. Maar nog steeds fascineert het me, ook omdat er zoveel vreemde kant- en klare rotzooi te krijgen is. Perzik pizza vond ik al heel wat, maar 4 uurs soep met de smaken ‘pizza quattro stagioni’ of ‘beef sukiyaki’ slaan toch echt alles. Om het maar niet te hebben over dezelfde soep uit een zakje met de smaak ‘smoked ham en honey’. Gerookte ham en honingsoep.. krijg jij er al zin in?

Vrienden van mij die stapels kookboeken hebben liggen en alle denkbare keukenapparatuur zie ik (naast het waanzinnig lekker koken) bijna wekelijks nog diepvriespizza’s kopen, van die dingen die ‘altijd smaken zoals bij de Italiaan’. Je kunt in de supermarkt makkelijk zien dat ze met tientallen gelijk de winkel verlaten want de stapels en soorten lijken zich exponentieel te vermeerderen. Natuurlijk is ‘even wat makkelijks’ in een druk weekend een goed idee maar ik denk dat we vergeten zijn dat wat makkelijks ook zelfgemaakt kan.

Pizzadeeg maken lijkt een gedoe maar is heel erg makkelijk en snel en zó lekker. Zelf een heerlijke simpele saus voor op de pizza maken is ook makkelijk (tip: maak een heleboel en bewaar wat je niet gebruikt voor saus over aardappels of pastasaus bijvoorbeeld). En wat is het lekker om er échte kaas op te doen (wist je dat de kaas op diepvriespizza’s meestal geen echte kaas is?) of heerlijke geitenkaas en je zelfgemaakte pesto.

Mocht je glutenvrij eten dan kun je een bodem maken van glutenvrij meel, hier is een heerlijk recept: http://www.detoxcoach.nl/yes-pizza-tijdens-de-detox/

Zo kun je zelf makkelijk zeggen: ‘smaakt altijd zoals bij de Italiaan’ en dan heb je het niet over rotzooi uit een fabriek maar over jouw eigen creatie uit de oven.

Los van de toevoegingen die in de maaltijden-uit-pak zitten, kom je wanneer je dit veel en vaak eet zeker een hoop voedingsstoffen tekort. En tekorten maken je lichaam zwak en ziek. Daarnaast weten jij en je gezin op een gegeven moment ook niet meer hoe écht eten ruikt en smaakt, hoe je het maakt. Ook wil je steeds meer eten door de suiker, zoetstoffen en andere troep die er in de fabrieksvoeding zit. En dan hoef ik je niet te vertellen wat dát nu weer voor problemen op kan leveren.

Dus, schort weer om en lekker koken. 🙂 En misschien eens een maandje detoxen uit het boek ‘In 28 dagen van gifbelt naar tempel’, dat betekent een maand lang écht eten zonder weekmenu’s. Wel glutenvrij, koemelkvrij en suikervrij. Je zult verbaasd zijn wat dat met je doet. 🙂
In 28 dagen van gifbelt naar tempel,

Sorry, comments are closed for this post.