In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Vitalisé in Portugal – sap- of mildvasten in het zonnetje

Vitalisé in Portugal – sap- of mildvasten in het zonnetje

Afgelopen week heb ik lesgegeven (mijn Detox Coach cursus) bij Vitalisé in Portugal. Zelf heb ik ook een week meegedaan met het sapvasten programma. Wellicht vreemd, maar een strikte sapkuur had ik nog nooit gedaan. Lang heb ik het onzin gevonden, een ‘quick fix’ voor mensen die ‘ff snel’ 6 kilo af willen vallen of denken dat ze dan in een week alle afvalstoffen uit hun lichaam kwijt zijn. Ik had het idee dat je er niets zou leren over voeding en wat de effecten ervan zijn op je mind-body-soul. De ervaring heeft echter mijn kijk of sapvasten totaal veranderd!

Het was een fantastische week. Heel luxe, heerlijke kamers, waanzinnig gastvrij personeel, een mooi zwembad, een hot tub, sauna, veel massages, binnen altijd de kaarsen en open haard aan en veel ontspanning. Geen afleiding en ultiem genieten. Drie sappen per dag en ’s avonds soep. En, jawel, vier keer sporten per dag. Ik hoor je denken; ‘heb je dan geen honger?!’, ‘hoe kun je nu 30 km fietsen op een klein sapje?’. Logische vragen natuurlijk maar het antwoord is dat ik geen seconde hongergevoelens heb gehad, me waanzinnig fit heb gevoeld en het meest miraculeuze voor mij is dat mijn hoofd rust kreeg (en dat is thuis weleens nagenoeg onmogelijk :-)).

De begeleiding was fantastisch, zeer kundig en doordacht, zonder dogmatisch te zijn of dwingend. Ik vind deze kuur bij Vitalisé een prachtige aanvulling op In 28 dagen van gifbelt naar tempel, idealiter als start hiervan. Maar ook ergens in het jaar een week helemaal voor jezelf (wat heerlijk om dit alleen te doen, een aanrader), is een “luxe” die je jezelf, als het even kan, zou moeten gunnen.

Gisteren hebben we de kuur afgesloten in het zonnetje, 27 graden op een mooi strand. Ja, het weer heeft meegezeten in dit paradijs, de hele week stralende zon met minimaal 20 graden. Met een tasje vol heerlijk eten om in het vliegtuig mee te nemen, weer een cadeau tijdens deze über verwenweek. Blij en veel lichter allemaal weer naar huis.

Sorry, comments are closed for this post.