In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Doperwtensoep met citroenblaadjes

Doperwtensoep met citroenblaadjes

Vandaag kreeg ik alweer een heerlijk recept voor een zelfgemaakte soep. Dank weer aan Charlotte ten Brink!

Nodig

voor de bouillon:
– 1 grote ui
– 1 winterpeen
– 2 stengels bleekselderij
– klein handje zwarte peperkorrels
– 2 bouillonblokjes (van de natuurwinkel, probeer zonder gist te krijgen!)
– 1 liter water

voor de soep:
– groot stuk verse gember (ongeveer 5 cm lang)
– 1 rode Spaanse peper
– rasp van de schil van een limoen
– 2 a 3 tenen knoflook, fijngehakt
– paar scheuten olijfolie om in te bakken
– een zak/pak diepvrieserwtjes, ongeveer 300 gram
– 6 citroenblaadjes (toko)
– evt. kokosmelk

Bereiden

Snijd de ingrediënten voor de bouillon in grove stukken en doe ze in het pan met het water en de blokjes. Breng aan de kook en laat dit zo’n 45 minuten pruttelen. Zeef daarna de bouillon en zorg dat de peperkorrels niet in de bouillon achterblijven.

Snijd de gember, de Spaanse peper (verwijder de zaadjes als je niet van al te pittig houdt) en de knoflook fijn en laat dit even smoren in de olie. Voeg na 5 minuten de bouillon toe en de erwtjes. Breng dan aan de kook en zet daarna het gas uit. Haal de pan van het vuur en laat deze even afkoelen. Pureer daarna met de staafmixer en wrijf de soep door een (fijne) zeef. Doe de soep daarna terug in de pan, voeg hier 6 citroenblaadjes aan toe en laat vijf minuten trekken op een laag pitje.

Daarna even proeven en op smaak brengen met peper, eventueel wat zout, het sap van de limoen en eventueel een scheut kokosmelk.
groot stuk gember, 1 rode Spaanse peper, rasp van 1 limoenschil en paar tenen knoflook fijnhakken en zachtjes smoren in 30 gram boter. na 5 minuten de bouillon erbij en een zak diepvries erwtjes. aan de kook brengen, gas uit, wat af laten koelen, met een staafmixer pureren, door de zeef wrijven en de massa terug in de pan met 6 citroenblaadjes (toko) 5 minuten laten trekken op een laag pitje.

Sorry, comments are closed for this post.