In 28 dagen van gifbelt naar tempel

Detox quesadilla met spinazie, rode ui, pijnboompitjes en geitenkaas

Detox quesadilla met spinazie, rode ui, pijnboompitjes en geitenkaas

Soms zie je reclames voorbij komen van een bekende pizza leverancier die bedacht hebben dat ze nu kaas in de korst hebben gestopt, wanneer een stuk pizza wordt opgetild zie je de gesmolten kaas eruit lopen. Voor velen van ons een beeld dat water in de mond geeft… mmm heerlijk! Uit de nieuwste en volledige ge-update versie van In 28 dagen van gifbelt naar tempel

Ik vind het altijd erg leuk om detox variaties te maken op bestaande, onweerstaanbare recepten. Als traktatie of als leuke verrassing wanneer je mensen te eten krijgt die bang zijn dat ze alleen maar een bak rauwkost voor hun neus krijgen. Deze quesadilla’s (de vertaling is eigenlijk ‘kaas dingetje’ :-)) maak je van dunne boekweitwraps met heerlijke vulling. Onderaan het recept vind je nog wat tips voor variatie.

Boekweitwrap (2 stuks)

– 4 opscheplepels boekweitmeel
– 1 ei
– geitenmelk
– kokosolie of olijfolie om in te bakken

— meng het meel, de ei en een scheut melk in een beslagkom met een garde. Doe er steeds een beetje melk bij en blijf kloppen totdat je een mooi beslag hebt. Bak de wraps in een pan. —

Vulling

– pak biologische diepvriesspinazie (in deelblokjes)
– geitenkaas naar keuze (ik vind chèvre heel lekker hierop maar plakjes kaas kan ook prima, je kunt ook blauwe geitenkaas nemen, erg lekker met de spinazie
– rode ui, heel fijn gesnipperd
– een klein handje pijnboompitjes, rauw of geroosterd

Wanneer de boekweitwraps klaar zijn, laat ze dan even afkoelen. Zorg ervoor dat de blokjes spinazie die je gaat gebruiken ontdooid zijn. Zorg dat het vocht eruit is door het plat te drukken in een vergiet met een lepel. Meng nu de spinazie, de kaas, de pijnboompitjes en de kaas in een kom en beleg een van de wraps hiermee. Bedek de wrap nu met de andere wrap. Je kunt deze nu ook even bewaren in de koelkast of meteen bakken. Doe dit bij voorkeur in een pan met een anti aanbaklaag, het is namelijk het lekkerste om het zonder olie te bakken. Zorg dat de pan flink heet is en leg de quesadilla in de pan. Hou een spatel bij de hand zodat je hem op tijd om kunt draaien, pas op dat hij niet verbrand. Draai hem voorzichtig om na ongeveer 1,5 minuut en bak hem aan de andere kant. Wel zo lekker als de kaas gesmolten is dus check dit even.

Leg hem na het bakken op een bord en met een pizzasnijder snijdt je hem in vieren. Smullen maar!

Variatie tips:

– voeg tomaten toe
– maak er guacamole bij (uit In 28 dagen van gifbelt naar tempel)
– doe er chilipoeder op voor een extra ‘bite’
– maak een mengsel van belegen geitenkaas en tonijn uit blik (en bijvoorbeeld een bosuitje) voor een heerlijke ‘tuna melt’ quesadilla

Bestel hier direct mijn nieuwe boek, morgen in huis!
In 28 dagen van gifbelt naar tempel

Sorry, comments are closed for this post.