In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Detox Minestrone

Detox Minestrone

Weleens gehoord van de boeken getiteld ‘Chicken soup for the soul’? Zo’n prachtige titel, we hebben allemaal wel een gerecht wat we met recht ‘comfort food’ kunnen noemen. Je moeder’s kippensoep, de chili van je beste vriendin, de lasagne die je at toen je net verkering had.. geweldig. Hopelijk gaat onderstaande soep in jouw rijtje horen, ook al is het een detox-versie en dus zonder spekjes en stokbrood erbij. Geniet ervan!

Ingredienten voor een soep voor 6-8 personen

– een paar scheuten goede kwaliteit olijfolie
– 2 uien, in kleine blokjes gesneden
– 3 wortels (geen winterpenen), in kleine blokjes gesneden
– 3 stengels bleekselderij, in kleine reepjes gesneden
– 4 tenen knoflook, heel fijngesneden of geperst
– 2 flinke eetlepels van jouw eigen pesto (zie In 28 dagen van gifbelt naar tempel)
– 2 theelepels verse tijmblaadjes (niet de steeltjes)
– 2 blikken tomatenblokjes (bijvoorbeeld van het merk ‘Mutti’)
– 1 blik cannellini bonen, uitgelekt en afgespoeld
– 275 – 300 gram blaadjes verse spinazie
– 1 1/2 liter groentenbouillon (wederom, kies goede kwaliteit, het liefst zonder gist)
– 1 groot laurierblaadje
– +/-75 gram verse pecorino, fijngeraspt
– Himalaya zout
– versgemalen zwarte peper

Bereiden:

Verwarm een paar flinke scheuten olijfolie in een flinke soeppan met een dikke bodem. Voeg hier de uien, wortels, bleekselderij, knoflook en tijm aan toe en schep om met middelhoog vuur. Doe dit gedurende 5 tot 8 minuten, totdat alles zacht begint te worden.

Voeg vervolgens de tomaten, 1 liter groentenbouillon, het laurierblaadje, wat Himalaya zout en flink wat versgemalen peper toe. Breng net aan de kook, zet dan direct het vuur lager en laat onbedekt zachtjes pruttelen gedurende zo’n half uur, totdat alles zacht is geworden. Zorg dat je af en toe roert.

Haal nu het laurierblaadje eruit. Voeg de bonen toe en verwarm. De soep zou nu lekker dik moeten zijn maar je moet er nog wel in kunnen roeren. Wanneer je het te dik vind, voeg je nog wat van de bouillon toe die je nog hebt.

Voeg pas vlak voor het serveren de spinazie toe en schep dit er rustig door (alsof je een salade aanmaakt). Kook ietsje totdat de blaadjes wat zachter en kleiner zijn. Roer dan de pesto erdoor en proef de soep goed. Maak deze eventueel af met wat peper en zout.

Schep nu in kommen, gratineer met de pecorino kaas (dit kun je nog even onder de grill zetten).

In 28 dagen van gifbelt naar tempel

Tempelkookboek

Sorry, comments are closed for this post.