In 28 dagen van gifbelt naar tempel
De ins and outs van de darmspoeling

De ins and outs van de darmspoeling

Ik ben zelf groot fan van de darmspoelingen van het Colon Care Center. Het blijft toch een spannend onderwerpen op de verjaardagen. Hoe zit dat dan? Gaat er dan een grote tuinslang in?! zijn bekende vragen. Daarom hier alvast wat meer informatie. Op de site van het Colon Care Center kun je nog veel meer informatie vinden en ook in In 28 dagen van gifbelt naar tempel.

Wat is colon hydrotherapie?

De methode voor het reinigen van de darm die wordt gebruikt is gebaseerd op de zwaartekracht. Gefilterd, geneutraliseerd en gesteriliseerd water wordt onder lage druk in de dikke darm gebracht.

Dit proces wordt continu bewaakt terwijl de gehele dikke darm van het rectum tot de blindedarm gespoeld wordt. Het is een uiterst veilige methode, onder veilige condities en
vormt een natuurlijke oplossing voor problemen die een normaal functioneren van de dikke darm belemmeren.

Het belangrijkste in dit proces is het verwijderen van de verharde aangekoekte laag en de giftige afvalstoffen uit de darmen. Het water dat wordt ingebracht in de darmen wordt mede geabsorbeerd door het lichaam. Dit verbetert de bloedcirculatie en dus ook het stofwisselingsproces van alle lichaamscellen. De cellen kunnen hierdoor meer afvalstoffen kwijt, waardoor de gehele conditie van het lichaam toeneemt.

Door jaren van drukte, stress, medicijnen en ongezonde levenswijze kan er op de darmwand een rubberachtige laag van aangekoekte verharde ontlasting ontstaan. Deze aangekoekte laag houdt de opname van voedingsstoffen door het lichaam tegen. In plaats daarvan worden de afvalstoffen uit de ingedikte stoelgang door de darmwand weer in de bloedstroom opgenomen. Deze afvalstoffen bereiken zodoende andere organen zoals de nieren en de lever die vervolgens deze extra last op zich moeten nemen. Hierdoor komt het gehele systeem ( lees lichaam ) onder druk te staan waardoor het zich niet meer goed kan weren tegen al deze afvalstoffen. Gevolg hiervan is dat er verschillende lichamelijke klachten ontstaan, bv. eczeem, hoofdpijn ( migraine ), lever- en nierkwalen en chronische vermoeidheid.

Een darmspoeling werkt als het nemen van een bad maar dan van binnen uit. Door het baden van de darm kan deze grondig worden gereinigd van gasvorming, gistingsprocessen en een aangekoekte laag afvalstoffen. Een schone, gezonde darm draagt er zorg voor dat al het lichaamsweefsel beter functioneert. Daardoor verminderen of verdwijnen vele klachten en vermeerdert uw energie.

Wie goed zuivert, geneest goed.

Sorry, comments are closed for this post.