In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Courgette soep met kerrie

Courgette soep met kerrie

Om te vieren dat deze week mijn nieuwe kookboek (Tempelkookboek – Kinderen) is uitgekomen hier een heerlijk soepreceptje. Super om ’s ochtends op te warmen en mee te geven aan je kind in een mooie thermosfles. Of om zelf mee naar je werk te nemen!

Benodigdheden voor een lekkere pan soep

3 flinke sjalotten, fijngesneden
2 tenen knoflook, in stukjes gesneden (hoeft niet heel fijn)
flinke theelepel kerriepoeder
olijfolie
2 courgettes in stukjes gesneden
1 – 1 ½ liter kippenbouillon (liefst van een slager of zelfgetrokken)
eventueel zwarte peper en zout

Bereiden

Fruit op middelhoog vuur de sjalotjes, de knoflook en de kerriepoeder in olijfolie. Zorg dat het niet verbrand! Schep daarna de courgette om in de pan en blijf even omroeren totdat de courgette wat zachter is geworden. Voeg dan de kippenbouillon toe (totdat de courgette net onder staat) en breng tegen de kook aan, laat even 10-15 minuutjes pruttelen. Haal daarna van het vuur en laat even afkoelen. Gebruik de staafmixer om er nu een gladde soep van te maken. Proef hem nu en breng indien nodig op smaak met wat zout en peper.

Sorry, comments are closed for this post.