In 28 dagen van gifbelt naar tempel

Courgette curry (uit het Tempelkookboek)

Courgette curry (uit het Tempelkookboek)

Een lekker stevig en pittig gerecht voor tijdens de detox. Soms kun je daar echt even trek in hebben! Dit recept komt uit het Tempelkookboek.

Nodig voor vier personen

– 4 kleine courgettes, kleingesneden
– 4 sjalotjes, fijngesneden
– 4 ontvelde tomaten, in blokjes (of een blik gepelde tomaten)
– een flinke hand kleine broccoliroosjes (of doorgesneden)
– 2 eetlepels masala kerriepoeder
– 1 kaneelstokje
– 1 theelepel komijnpoeder
– 4 tenen knoflook, heel fijngesneden
– 1 Spaanse peper, fijngesneden zonder de zaadjes
– verse zeewolf voor 4 personen in stukjes gesneden
– 1 dl geitenyoghurt
– Flesje Tamari (Japanse sojasaus zonder tarwe)
– zee- of himalayazout
– zwarte peper
– 4 eetlepels olijfolie
– olijfolie om in te bakken
– bosje verse koriander

Bereiden

Verhit de olie in een (flinke) pan en bak de courgette op hoog vuur. Neem de courgette uit de pan en zet even apart. Fruit de sjalotjes op middelhoog vuur en voeg dan de tomaten, broccoli, kerriepoeder, kaneelstokje, komijn poeder, knoflook en de Spaanse peper toe. Schep om.

Voeg nu de courgette weer toe en breng het mengsel op smaak met zeezout en peper. Voeg nu de zeewolf toe, in stukjes gesneden. Voeg als laatste de geitenyoghurt toe. Laat dit mengsel nu een kwartiertje pruttelen op laag vuur.

Schep het op de borden en garneer met verse koriander. Serveer met de sojasaus zodat de eters zit zelf kunnen toevoegen.

Je kunt dit met zilvervliesrijst eten of aardappels met schil.

Enjoy!

Sorry, comments are closed for this post.