In 28 dagen van gifbelt naar tempel

Chili SIN carne

Chili SIN carne

Omdat chili con carne (helemaal zelf gemaakt uiteraard, zonder pakjes of zakjes) zo lekker is, heb ik een detox variant ontwikkeld. Zonder vlees en helemaal detox proof voor tijdens In 28 dagen van gifbelt naar tempel! En zo lekker dat je hem ook ‘gewoon’ kunt eten, buiten je detox om.
Nodig voor een schaal:

  • tomatenblokjes uit een glazen pot (400 gram totaal)
  • 2 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
  • 500 ml groentenbouillon
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 1 tot 2 theelepels chilipoeder
  • 1 klein glazen potje (bijv van Bio Idea) tomatenpuree
  • 2 eetlepels komijnpoeder
  • 2 tot 3 teentjes knoflook, fijngesneden of uitgeknepen
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 1 blokje (groente)bouillon van top kwaliteit en 500 ml water of 500 ml bouillon
  • 1 glazen pot kidneybonen (ongeveer 600 gram, mag meer zijn), uitgelekt
  • olijfolie om te bakken
  • verse koriander

Bereiden:

Bak de ui in een hapjespan in wat olijfolie. Voeg hier de chilipoeder en komijnpoeder aan toe. Schep dit om, zodat het goed gemengd is. Na een paar minuten voeg je de tomatenblokjes toe en de tomatenpuree, schep dit om en laat het goed warm worden. Voeg dan de tijm, knoflook en oregano toe. Schep dit goed om en laat zachtjes pruttelen. Doe dan de bouillon erbij (blokje en 500 ml water of de bouillon zelf). Voeg na ongeveer 15 minuten de bonen toe, zet het vuur laag en laat zo lang mogelijk pruttelen (vaak geldt, hoe langer hoe lekkerder), ik doe het zelf meestal 2 tot 3 uur. Wanneer het klaar is, schep het in kommen en garneer met wat geraspte oude geitenkaas, eventueel een schep geiten crème fraîche en lekker veel verse koriander. Zo lekker!!

 

 

One Response to Chili SIN carne