In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Caesar salad a la detox

Caesar salad a la detox

Vanochtend werd ik wakker en dacht ik, een caesar salad voor in de detox.. heerlijk! Geen kip en geen croutons maar daarbuiten maken we er iets geweldigs van. Zeker nu we met eieren en onze eigengemaakte mayonaise-achtige-dressing aan de gang kunnen.

Nodig (voor een flinke schaal)

– romaine sla (p.p. ongeveer een halve ‘krop’)
– 300 gram geraspte pecorino kaas (een flinke hand voor in de dressing en de rest voor over de salade)
– 4 ansjovis filets (plus nog een paar voor over de salade)
– snufje zout (Keltisch)
– snufje zwarte peper (versgemalen)
– 2 eidooiers (kakelvers)
– het sap en rasp van de schil van een biologische citroen
– 2 teentjes knoflook
– 120 ml goede kwaliteit olijfolie

Bereiden

Was de sla en snijd deze in stukken van ongeveer 2 centimeter. Doe deze in een flinke schaal.

Maak nu de dressing. Dit kan met de hand (met een garde) of uiteraard in een blender of keukenmachine. Meng eerst de eidooiers, knoflook en ansjovis door elkaar tot een pasta. Voeg nu de andere ingrediënten toe maar nog niet de olijfolie! Mix door elkaar (slechts een paar seconden). Laat nu de machine draaien (of blijf kloppen met je garde) en laar nu heel langzaam de olijfolie in het mengsel lopen. Echt heel langzaam. Hoe langzamer hoe beter :-). Blijf letten op de dikte van het mengsel, stop met olie toevoegen wanneer je het dik genoeg vind en voeg meer toe wanneer het juist te dik is.

Meng de dressing nu door de sla. Voeg er nog wat losse ansjovis filets aan toe en wat pecorino kaas. Lekker!!

In 28 dagen van gifbelt naar tempel

Tempelkookboek

Sorry, comments are closed for this post.