In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Brood met varken en sap met vis.. lang leve de e-nummers!

Brood met varken en sap met vis.. lang leve de e-nummers!

Vanochtend stond er een interessant artikel op de site van de Telegraaf, genaamd ‘Varkenshaar in brood en visgelatine in sap’. Meer duidelijkheid over de e-nummers is zeer welkom want als je weet wat erin zit kun je in ieder geval zelf kiezen wat je wel en niet wilt. Veel vegetariërs (om maar niet te spreken over veganisten!) krijgen echter met “gewone” dingen zoals een boterham, een glaasje sap, een bakje chips of een paar lepels olijfolie wel degelijk vis en vlees binnen.

De code van een e-nummer zegt ons erg weinig. Een fabrikant is niet verplicht om te vermelden dat een ingrediënt in brood, met een e-nummer als benaming, uit eendenveren of varkenshaar afkomstig is. Klinkt luguber misschien, maar is de harde werkelijkheid.

Die eeuwige e-nummers.. het blijft een punt. Professor Jaap Seidell zei eens tegen mij: ‘Erin waar het moet en eruit waar het kan’. En zo is het maar net. In mijn blog over Smurfenijs werd dit al pijnlijk duidelijk, en ook mijn blog over luizenbloed in glacé koeken gaf een kijkje in de e-nummer keuken.

Er is echter nog meer te ontdekken. Tot de tijd dat we door onze overheid écht worden geïnformeerd, raad ik je nogmaals dit geweldige zakboekje aan.

Be informed and enjoy! 🙂

Jacqueline

Bestel hier direct mijn boeken, meestal morgen in huis!

In 28 dagen van gifbelt naar tempel – midprice editie

Tempelkookboek,

Geniet ervan..?,

Van gifbelt naar tempel – Kinderen

Sorry, comments are closed for this post.