Avocadosaus

Avocadosaus

Avocado saus , recept uit Tempelkookboek kinderen

Deze kun je (onder andere!) fantastisch gebruiken als:
– beleg op rijstwafels
– verdund als saladedressing
– saus op een restje krieltjes in de schil
– saus bij lamsvlees of kip
– dipsaus voor komkommer
– beleg op wraps of (sla) sandwiches

Benodigdheden voor een schaaltje saus

1 grote rijpe avocado
1 kleine teen knoflook, heel fijn gesneden of geperst
1 eetlepels extra vergine olijfolie
¼ fijngesneden komkommer (geschild en zonder zaadjes)
een paar takjes koriander, heel fijn gesneden (als alternatief kun je ook dille nemen of platte peterselie)
¼ van een blok feta (echt van geiten- en of schapenmelk gemaakt, check de ingrediënten), in héél fijne blokjes gesneden
zout en zwarte peper uit de molen
het sap van ½ tot 1 citroen (hoeveelheid naar smaak, laat het echter niet weg, voor de smaak maar ook voor de kleur)

Bereiden

Prak de avocado fijn en meng vervolgens alle ingrediënten erdoor. Gebruik de saus binnen enkele dagen. Met alle variatie mogelijkheden is dit waarschijnlijk geen probleem!

Share

Sorry, comments are closed for this post.